Množična mednarodna udeležba tekmovanja “Break the floor” v Celju

05. 07. 2017 08:08

Minulo soboto se je v Celjskem mladinskem centru uspešno zaključila 10. obletnica največjega mednarodnega plesnega dogodka Break the floor.

Letos se je tekmovanja v »breakdancingu« oziroma »breakingu« udeležilo 170 plesalcev, iz kar šestnajstih evropskih držav.

bdf-mcc3Prihajali so iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Italije, Madžarske, Češke, Avstrije, Romunije, Alžirije, Izraela, Velike Britanije, Ukrajine, Poljske, Francije in Nizozemske.

Največ plesalcev je bilo iz Italije in Poljske, sledila pa sta jima Slovenija in Avstrija.

Plesalci so tekmovali v več različnih kategorijah. Najboljši slovenski plesalec pri posameznikih je bil Filip iz Murske Sobote, ki je zasedel 4. mesto, pri skupinah pa se je izkazala mešana skupina Balkan mafia iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki je prav tako zasedla 4. mesto.

Zmagovalci v ostalih kategorijah so postali: skupine (5 proti 5): United minds – Avstrija, Top rock (ples brez akrobacij): Lord – Italija, B-girl: Anti – Italija, ženske v kategoriji (1 proti 1): Nikita – Poljska in kategorija otroci pod 16 let (1 proti 1): Shaman – Italija.

Trije sodniki tekmovanja, ki so prihajali iz Ukrajine, Velike Britanije in Izraela, so ocenjevali gibe in izvedbo elementov plesalcev. Še pred samim tekmovalnim delom pa so tekmovalcem na delavnicah delili nasvete.

Za dobro vzdušje tekom celotnega tekmovanja so skrbeli trije DJ-i. B-Stone iz Celja, ter Tamaryan in Igorskee iz Ukrajine.

Poleg plesnega tekmovanja so bili obiskovalci deležni tudi pestrega spremljevalnega dogajanja. Organizirano je bilo namreč tudi tekmovanje v grafitiranju, društvo Freestyle klub Celje pa je za akrobacij željne obiskovalce v park MCC pripeljalo veliki trampolin.

Poleg obiskovalcev tekmovanja, si je letošnji jubilejni Break the Floor preko spletnega prenosa ogledalo tudi preko 24 tisoč ljudi iz vsega sveta. V čast 10. obletnice so bili obiskovalci na koncu deležni tudi torte.

sola-voznje-polsi-klik

 

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,881 seconds.