Multiball v soboto znova v Celju


Multiball so celjska glasbena skupina, ki se že kar nekaj časa pojavlja kot stalnica na celjski sceni. V pričakovanju sobotnega praznovanja njihove 10. obletnice delovanja, smo se s pevcem in enim izmed kitaristov, Gregorjem Vidcem, dogovorili za intervju. Z njim so se pogovarjali o koncertu, pa o zgodovini skupine in njihovih upih za prihodnost.

Koncert bo v soboto, 17. 12., v Celjskem domu, karte pa stanejo 15€ in se jih da dobiti samem bendu, v Ghetto Skate shopu, Špitalu, TamKoUčiri in pa Metropolu. Na dan koncerta bodo karte stale 20€.

Kot skupina delujete že 10 let. To je kar dolga doba … Nam lahko morda opišete začetke?

Ja, začetki so 2000, leta 2000, 2001. V bistvu, vsi smo prej igrali v enih bendih različnih, hard-core, punk, potem pa smo se odločili da bomo šli v drugačno smer, malo bolj melodično zadevo, malo bolj tudi pop zraven. In potem, 2001, je bend nastal, na starem placu, tam naproti Kina Dom, taka dolga hiša je bila, pa smo tam kar nekaj časa bili. Pa začeli počasi koncertirati predvsem pri nas najprej, tisti prvi začetki v originalni zasedbi, ko sem jaz še samo pel ­– nisem igral kitare, potem pa smo šli pač naprej. Male spremembe v bendu, jaz sem šel za kitaro in od takrat naprej bend tudi kot štirje člani, prej smo bili pet, zdaj pa štiri. Tako da začetki so bili zelo zanimivi, zelo je bilo fajn, najboljše je bilo v bistvu tisti prvi koncert, sploh prvi koncert tukaj v Celju, v Kljubu, to je bilo 2001, 3. september, še zdaj se vsi datuma spomnimo, ker je bilo res polno pa ful je bilo fajn. Narod je bil čist zadovoljen, mi smo bili pa tudi, tako da smo dobili nek zagon, zdaj pa že 10 let igramo.

In v soboto boste teh 10 let praznovali, nam lahko poveste kaj več o koncertu?

Ja v bistvu zdaj v soboto je tudi malo nostalgije, zdaj smo povezali to s prednovoletnim Kljubskim žurom. Praznovali bomo 10 obletnico benda, v tej naši zadnji zasedbi, v kateri zdaj igramo že dobro leto pa še malo. Ja, preigrali bomo vse komade, ki mo jih do zdaj izdali pa nekaj bo tudi novih komadov. Pa snemali bomo v živo ploščo, torej ne bo kar brezveze.  Snemal se bo tudi video material, ampak ne cel koncert ampak kot gradivo eno dokumentarno, ko ga bomo mogoče potem uporabili kdaj v kakšen namen. Mogoče hitro, mogoče počasi,pri nas to bolj tako deluje. Vse je odvisno od kakšne volje smo, ali počasne ali hitre. Skratka ja, pripravili smo naše komade, malo drugače nekatere narejene, nekatere tako kot so bili posneti. Pa na začetku smo mislili, da bo še kakšna predskupina, pa potem nismo prišli skupaj z nobenim, tako da smo zdaj kar sami, ampak bomo pa igrali eno uro petinštirideset tam nekje, največ do zdaj.

Karte se še dobijo?

Karte se še dobijo, karte se dobijo še, v bistvu še bend ima nekaj kart za prodati,pa v Ghetto Skate shopu se še vedno prodajajo. Pa tudi v Špitalu, TamKoUčiri, Metropolu še je nekaj kart, ampak kot kaže zdaj za enkrat bo kar polno.

No, kot ste rekli pripravljate tudi nov CD. Kaj pa lahko pričakujemo na njem?

Nov CD ja, v bistvu zdaj ne vemo še čisto točno, se še nismo odločili za koncept kako bo, ali bomo to kar bomo v živo posneli izdali najprej pa potem nov CD, ali pa bomo združili zadevo. Torej za novi CD imamo pripravljenih že kar nekaj komadov. Smo v bistvu že trikrat snemali demo posnetke določene, tako da materiala je za skoraj celo ploščo, je pa tako zdaj odvisno malo od nas, koliko bomo imeli časa. Načeloma mislim da nekje februarja, marca bomo šli posnet zadevo, kdaj bo pa potem ven prišla pa še ni čisto jasno. Bo pa malo drugačna kot do zdaj, predvsem sama muzika se pri nas zmeraj spreminja, tako da gremo bolj v neke rock’n’roll vode, manj tega melodičnega punka kot je bil včasih.

In kaj vaš čaka Multiballe v prihodnosti?

Ah, v prihodnosti… ja, drugo leto upamo da čim več koncertov, ker smo se odločili za to po enem letu pa pol pavze, ko smo imeli tako koncertno pavzo, se nam zdaj že precej lušta igrat. Tako da zdaj se malo pogajamo s kom in kako bomo igral, tako da jaz mislim da pri nas kar nekaj koncertov pa tudi malo bomo šli spet ven, na kak izlet za kak teden, dva tedna, kako tako mini turnejco odigrat. In pa seveda plošča če bo, ta nova, to je verjetno v prihodnosti. Še verjetno deset, dvajset let.

Torej boste ostajali nekakšna stalnica na celjski sceni?

Ja bomo ostal, rekli smo da bend bo na bo razpadel, ampak da ko ne bo neke želje več bomo pač manj igral. Zdaj trenutno je želja spet velika tako da bomo poskusili čim več igrat.

V redu, najlepša hvala, pa se vidimo v soboto!

Hvala vam.

Tekst&video: Nuša Stamejčič

Foto: Rok Tržan (vzeto iz spleta)