Na 54. mednarodne igre šolarjev v britanski Coventry potujejo tudi celjski športniki

09. 08. 2022 07:30

V četrtek se v britanskem Coventry začenjajo že 54. mednarodne igre šolarjev (International Children’s Games – ICG). Na igre potuje tudi 17 mladih športnikov iz Celja, ki jih spremljajo trije trenerji in pet spremljevalcev.

Zadnje mednarodne igre šolarjev so bile leta 2019 v ruski Ufi, potem pa dve leti iger zaradi covida-19 ni bilo. Letošnje igre bodo potekale od 11. do 16. avgusta.

Mladi celjski športniki, ki bodo sodelovali v igrah, prihajajo iz celjskih športnih klubov AD Kladivar, PD Celje Matica – Športno plezalni odsek, Plavalnega kluba Neptun in Društva vodnih športov Posejdon. To pomeni, da bodo celjski športniki tekmovali v atletiki, plavanju in športnem plezanju.

Prve Mednarodne igre šolarjev so bile leta 1968 organizirane prav v Celju. Pobudnik projekta, ki je preraslo v olimpijsko gibanje, je bil športni pedagog Metod Klemenc, ki ga je vodila zamisel o povezovanju različnih narodov in kultur preko športa. Na prvih igrah je sodelovalo 9 mest. Poleg Celja še Beograd, Brno, Gradec, Kranj, Lozano, Trbovlje, Videm in Zagreb.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,034 seconds.