Na celjskem sprejemu naj učencev zbranih 64 predlaganih


Pogled na priznanja in zbrane v parterju; foto: Edi Einspiseler

V Narodnem domu se je danes odvil tradicionalni sprejemu ob koncu šolskega leta. Župan Matija Kovač je čestital 64 učenkam in učencem, ki so se v vseh letih izobraževanja v celjskih osnovnih šolah in v Glasbeni šoli Celje najbolj izkazali s svojim znanjem, raziskovanjem,  ustvarjalnostjo, glasbenimi in športnimi uspehi.

Utrinek s programa OŠ Ljubečna; foto: Edi Einspiseler

Zbranim je podaril knjigo Samo nebo je meja, avtorice Francesce Casadei, in priznanje Mestne občine Celje.

Ob željah za lepe in nepozabne počitnice pred novim življenjskim poglavjem je poudaril:

»Danes ste tukaj zbrani tisti, ki ste v devetih letih  osnovne šole ali v glasbeni šoli izstopali, presenečali in navdajali s ponosom. Vaše ravnatelje in učitelje ter seveda vaše starše, za katere je danes prav tako poseben dan.

Matija Kovač med nagovorom; foto: Edi Einspiseler

Vi ste sprejemali prave odločitve, se izkazali s svojim delom, prizadevnostjo in odgovornostjo pri doseganju lastnih ciljev. Verjamem, da je pred vami lepo in uspešno srednješolsko obdobje. Ponosni smo na vas, saj je vsak od vas prispeval svoj košček v mozaik našega mesta. Prav pa je, da ste tudi vi ponosni in samozavestni ob vašem uspehu in dosežkih.«

Prav tako je dodal, da živimo v časih, ko ni povsem samoumevno, da se lahko otroci  in mladi brezskrbno udeležujejo izobraževanja ter odkrivajo svoje talente in potenciale. In dodal, da včasih takšno spoznanje pomaga, ko je težko iti v šolo, ko ne bi šli na trening ali v glasbeno šolo

Helena Verdev; foto: Edi Einspiseler

Vsaka šola za nagrado predlaga največ šest učencev. Letos je 10 šol prijavilo maksimalno število učencev.

Slovesnost s kulturnim programom je pripravila Osnovna šola Ljubečna, katere ravnateljica Helena Verdev je v tem šolskem letu predsednica aktiva ravnateljev osnovnih šol in je na slovesnosti tudi nagovorila prisotne.