Na GCC iskali rešitve glede motivacije vseh deležnikov v šolskem prostoru

11. 06. 2019 06:00

wtm_celje-2019_1

Na Gimnaziji Celje – Center (GCC) so minulit teden gostili srečanje parterjev Erasmus+ projekta Will To MotivatE(U), ki išče rešitve in zelo neposredno nagovarja motivacijo vseh deležnikov v šolskem prostoru

Motiv je razlog in hotenje, da človek deluje, motivacija pa ena najpogostejših besede v poslovnih in osebnih življenjih. Kako to temo nagovoriti v času srednjega šolanja, ki je pri mladem človeku ključen čas osebnostne rast in obdobje odločanja o nadaljnji karierni poti, uspešnosti na evropskem in globalnem trgu dela ter kako pri učiteljih in starših ohranjati vseživljenjsko učenje, skrb za dobro organizacijsko klimo in preprečevati izgorevanje na delovnem mestu oz. v družini so vprašanja, na katere skuša odgovoriti projekt Will To MotivatE(U). Ta je novembra 2018 pod okriljem programa Erasmus + (ključni ukrep 2) povezal 6 evropskih držav – s severa, centra in juga ter 6 srednjih splošnih in strokovnih šol z Islandije, Norveške, Madžarske, Hrvaške, iz Italije in Slovenije.

Prvo srečanje projekta  je potekalo v Szegedu na Madžarskem, na sedežu koordinatorja, Srednje šole Moravarosi, Drugo v mestu Odda na Norveškem. Obe srečanji sta povezali učitelje. Tretje srečanje je minuli teden gostila GCC in prvič je bilo vključenih tudi 14 dijakov. Projekt se bo po srečanjih v Poggibonsiju (Italija, oktober 2019), Szegedu (Madžarska, december 2019) in Neskaupstadurju (Islandija, april 2020) sklenil v hrvaškem Čakovcu (junij 2020).

Za mednarodnimi gosti je pester teden v knežjem mestu. V ospredju so bile teme kot je smotrna uporaba sodobnih tehnologij, aktivno državljanstvo, mladinski projekti in prostovoljstvo, glasba, likovna umetnost, gledališče in motivacija. Teden je minil v znamenju 8 delavnic, celodnevnega izleta k partnerjem v Čakovec in na Ptuj, iskanja celjskega zaklada, sprejema pri županu Mestne občine Celje, Bojanu Šrotu, srečanja s predstavniki Zavoda RS za šolstvo in seveda obiska kulturnozgodovinskih znamenitosti Celja in okolice ter družabnih večerov, kjer je sta bila v ospredju zlasti medkulturni in medgeneracijski dialog.

Cilj projekta je, da partnerji do prihodnjega poletja pripravijo pregled dobrih praks in nabor orodij za motivacijo v šolskem prostoru.

wtm_celje2019_2

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,834 seconds.