Na GCC podelili dijaška Prešernova priznanja

04. 12. 2013 08:20

PrešernovaPriznanja2013Šestnajstim dijakom, ki so pustili izrazit pečat v kulturnem življenju šole, so se v torek, 3. 12., na Ta veseli dan kulture, na Gimnaziji Celje – Center zahvalili na prav poseben, tradicionalen način in že petič zapored podelili dijaška Prešernova priznanja.

Priznanja so letos prejeli: Jasna Pinter, Maja Boček, Matic Pinter, Domen Gobec, Žiga Novak, Alen Križnik, Valentina Gobec, Sara Robnik, Špela Šket, Katarina Tadina, Maša Bornšek, Matej Brunšek, Matic Dokler, Jani Kamenik, Maruša Langus in Lucija Cestnik, vsi dijaki tretjih in četrtih letnikov programov predšolska vzgoja, umetniška gimnazija – likovna smer in splošna gimnazija.

Ob Prešernovih nagrajencih pa so slavili tudi prvouvrščeni na natečaju za »Naj kratko zgodbo GCC«, ki ga že prav tako pet let razpisuje šolska knjižnica. Po mnenju strokovne žirije je najboljšo zgodbo z naslovom Kot vse zgodbe napisala Mija Kolenc Jerovšek iz 2. h, po mnenju dijakov pa Tamara Pušnik iz 2.h (Ni je več).

Svečani kulturni uvod v zadnji koledarski mesec bosta dopolnila še dva velika dogodka v četrtek, 5. 12. – Dan znanosti, ki ga ob 12h, v sodelovanju z osnovnimi šolami iz regije in Hišo eksperimentov iz Ljubljane, prirejajo na šoli in pa ob 19h, ko bo na programu še odmevni Miklavžev koncert GCC. Na tem bodo tudi letos nastopili Dekliški pevski zbor, in zasedba The Šlagers. Decembrske prireditve na tej celjski gimnaziji, ki je sicer tudi del mednarodne mreže Unesco ASPnet in mreže Ekošol, pa bodo sklenile prireditve Veselega decembra med podaljšanimi glavnimi odmori v avli šole, in sicer v dneh pred začetkom novoletnih počitnic.

Priloga: Fotografija dobitnikov Prešernovih priznanj in nagrajencev natečaja za naj kratko zgodbo (arhiv GCC)

 

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 4,780 seconds.