Na I. gimnaziji v Celju sprejeli olimpijce iz Ria (video)

09. 09. 2016 10:14

sprejem_olimpijcev_i_gimnazije_v_celju_1Minulo sredo so na I. gimnaziji v Celju pripravili sprejem za olimpijce iz Ria, ki so se šolali na tej gimnaziji. Na sprejem in pogovor so prišli bivši kajuhovci Ana Velenšek, Adrian Gomboc in Vid Poteko, opravičili pa so se Peter Kauzer, Maruša Černjul in Maja Mihalinec. Pogovor je vodil ravnatelj dr. Anton Šepetavc.  Velenškova se je sprejema v Celju udeležila na berglah, saj je bila minulo soboto operirana in čaka jo 6-mesečna rehabilitacija.

Sloves I. gimnazije v Celju je že od nekdaj povezan z odličnimi športnimi dosežki številnih dijakov, ki so jo v njeni dolgi zgodovini obiskovali. Letos pa se lahko omenjena gimnazija pohvali s kar šestimi slovenskimi olimpijci, ki so nastopili na nedavnih poletnih olimpijskih igrah v Riu. Ob tem pa sta dva med njimi osvojila judoistka Anamari Klementina Velenšek (bron) in kajakaš Peter Kauzer (srebro).

Sprejem je potekal v dvorani Gimnazijka, prisotnih je bilo kar lepo število dijakov. Uvodoma je prisotne olimpijce pozdravil in predstavil moderator pogovora, ravnatelj Šepetavc. Pogovor se je nanašal predvsem na doživetja športnikov v Riu, ob čemer sta Velenškova in Potenko izpostavila, da si bosta najbolj zapomnila odprtje iger, medtem, ko se Gomboc slovesnosti zaradi bližajočih se tekem tekmovanja ni udeležil.

Zanimiv, lahkoten in humornih vložkov poln pogovor je med drugim nanesel na drugo “plat medalje”, ko je Velenškova, prejemnica olimpijske bronaste medalje, povedala, da denarne nagrade, ki so jih prejeli prejemniki medalj, še zdaleč ne poplačajo preteklega vloženega truda in financ. So pa zagotovo neko zadoščenje za delo in trud, ki so ju skupaj s trenerji vložili v posamezni šport.

sprejem_olimpijcev_i_gimnazije_v_celju_2

V tujini več denarja, a ne takšni pogoji

Ob koncu srečanja je beseda nanesla na morebitne selitve športnikov v tujino, kjer je več denarja in so morda drugačni pogoji za trening. Ob tem je Poteko dejal, da se v Celju odlično počuti, v tujino bi ga morda privabila le izredno dobra pogodba.

Velenškova pa je povedala, da o selitvi ne razmišlja, saj je članica najboljšega slovenskega judo kluba. O selitvi v tujino pa je povedala, da domala povsod gradijo ta šport na talentih, naši judoisti pa so ob tem vajeni predvsem trdega dela, kar pa, tako Velenškova, v tujini morda ni toliko izrazito.

Je pa Šepetavc čisto ob koncu zastavil nekoliko provokativno vprašanje, ki marsikaterega navijača in gledalca vznemirja – zakaj imajo nekateri judoisti in judoistke deformirana ušesa (omenili so tudi trenerja Fabijana in prejemnico zlate olimpijske medalje pred štirimi leti Urško Žolnir). Prisotna judoista sta razložila, da so takšna ušesa rezultat borb in posledično nabiranja krvi v delih ušesa.

sprejem_olimpijcev_i_gimnazije_v_celju_3

Pogovor so zaključili s fotografiranjem, prisotni so si lahko čisto od blizu ogledali pravo bronasto medaljo, ki jo je s seboj prinesla Velenškova. Ravnatelj šole se je prisotnim zahvalil s simboličnimi darili. Ob tem jim je še zaželel udeležbo na olimpijske igre čez štiri leta v Tokiu.

Pred kamero smo povabili ravnatelja dr. Antona Šepetavca. Prisluhnete mu lahko tukaj:

eH

tek-zalec-polsi-klik

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,200 seconds.