Na kulturnem festivalu 3-kons sodelovalo več kot 2000 celjskih dijakov

13. 10. 2014 22:16

3-kons-plesŠtiri srednje šole, ki delujejo na Kosovelovi ulici, so skupaj pripravile že tradicionalni, 7. festival dijaške ustvarjalnosti 3-kons. Bogat kulturni program na glavnem odru je popestrilo približno 50 delavnic na vseh šolah.

Festival vsako leto pripravijo šole s Kosovelove ulice v Celju – Ekonomska šola Celje, Gimnazija Celje – Center, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje ter Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje. Letošnji festival je bil še posebej vsebinsko bogat, s čimer so želeli sodelujoči slovesno obeležiti 110-letnico rojstva pesnika Srečka Kosovela, v čigar pesmih vsako leto znova odkrijejo kaj novega.

3-kons-fotodelavnicaVeč kot 50 atraktivnih delavnic

Dijaki in mentorji so med drugim pripravili delavnice ustvarjanja konsov v angleščini, preizkusili so se v fotografiranju, prostorskem modeliranju in robotiki.

Nekateri so plesali salso, drugi so se pomerili v borilnih veščinah, se sprostili z jogo in s streljanjem z zračno puško ter spoznavali potapljaško opremo.

Ljubitelji filma so prišli na svoj račun v okviru festivala kratkega dijaškega filma Dififest, zagovorniki vsega naravnega pa so spoznavali, katere lepotilne kreme lahko izdelamo sami.

3-kons-konstrukcijaKosovelova pesem zaživela v 3D konstrukciji Anamorfoza proračuna

Dijaki so si ogledali tudi 3D konstrukcijo Anamorfoza proračuna, ki stoji v parku pred Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje na Kosovelovi 12. Navdih za postavitev je konstruktivistična pesem Proračun. Posamezne postavke računa lahko razumemo tudi kot različne življenjske situacije, ki so blizu mladim.

T: Š. Kumer, F: Aleksander Korber

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 1,182 seconds.