Na Ljubečni priredili jubilejni dobrodelni koncert


V četrtek, 24. novembra, je na osnovni šoli Ljubečna potekal že 10. dobrodelni koncert. Šolsko telovadnico so do zadnjega kotička napolnili ljudje dobrega srca, ki so prisluhnili tako učencem kot gostom – uveljavljenim slovenskim glasbenikom.

Navzoče so s prijetnimi melodijami razveseljevali člani otroškega pevskega zbora pod vodstvom Klare Raznožnik, ki so zapeli skupaj z Marto Zore, mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Bernarde Preložnik Kink, Darja Gajšek, za pravo evforijo pa so poskrbeli člani skupine LPS, katere članica je tudi bivša učenka šole Zala Velenšek. Da je med učenci kopico nadarjenih instrumentalistov, so dokazali Vid Krumpak, Žan Žužek, Filip Maučnik, Žan Strehar, Jan Božičnik, Neža Janc, Gaja Plausteiner, Vito Nick Modic, Zoja Jančič in Uma Jevšnik.

Za pravo pašo za oči pa so poskrbele tudi tri plesne točke. Nastopile so učenke plesnega krožka pod vodstvom Ize Herman, šestošolke Lejla Hamzić, Zala Kotnik, Teja Nenadović in Viktorija Kristanšek ter šestošolci Aleks Lazičić, Nejc Rečnik, Anže Kosednar, Philip Radovanović in Nai Vizler. Ob koncu koncerta je za nekaj plesnih ritmov, ki so obiskovalce zvabili pred oder, poskrbel Mr. Andy Deeyaj. Program sta povezovali učenki 8. razreda Neža Janc in Julija Ledinek.

Zbran denar šel v dobrodelne namene

Po koncertu so se obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami, ki so se šibile pod najrazličnejšimi prazničnimi izdelki učencev, izdelanimi ob pomoči učiteljev in članov Društva upokojencev Ljubečna, ki so se jim ob stojnici tudi pridružili. Ves izkupiček od prodanih vstopnic in izdelkov namenjajo šolskemu skladu, iz katerega črpajo sredstva za kritje stroškov dni dejavnosti, šol v naravi, plavalnih tečajev, intenzivnih pevskih vaj in podobnih aktivnosti za učence iz socialno ogroženih družin. Koncert sta obiskala tudi župan Mestne občine Celje, gospod Bojan Šrot, ki je navzoče na kratko nagovoril, in podžupanja, gospa Breda Arnšek.