Na Pump Track poligonu v Celju se je mladina družila s slovenskimi deskarji

28. 07. 2022 07:28

Pump Track poligon so v torek obiskali slovenski deskarji. Mladina se je spoznala s tem atraktivnim zimskim športom, na posebnih pripomočkih preizkušala svoje spretnosti ter dan končala tekmovalno, s spretnostno vožnjo na čas.

Smučarska zveza Slovenije Slovenski v mesecu juliju z deskarsko ekipo obiskuje izbrane pumptrack poligone po Sloveniji ter mladini razkazujejo veščine tega športa. V torek so se ustavili tudi v Celju, kjer so mladi, pod strokovnim vodstvom deskarjev in deskarskih delavcev, uživali in tekmovali z rolkami in skiroji, se preizkušali v različnih ‘deskarskih’ spretnostnih nalogah ter se za zaključek pomerili še v spretnostni vožnji na čas.

Ob pumptrack poligonu je bil nameščen tudi letni deskarski poligon (t. i. riglet park) v katerem so uživali in se z deskanjem spoznavali najmlajši. Prav vsi se bodo lahko preizkusili tudi na prav posebni deski (balance board) s katero deskarji urijo ravnotežje.

Smučarska zveza Slovenije želi s tovrstnimi akcijami mladim približati ta šport ter koga tudi toliko navdušiti, da se bo pozimi z desko podal tudi na sneg.  navdušiti za ta šport.

foto: SloSki Snowboard

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,407 seconds.