Na ŠC Celje po delovne izkušnje in nova znanja v tujino


Več kot 60 dijakov in skoraj 40 zaposlenih na Šolskem centru Celje je delovne izkušnje in nova znanja v letošnjem šolskem letu pridobivalo na Islandiji, Češkem, Irskem, Malti, Hrvaškem, v Španiji, Avstriji in Srbiji.

Šolski center Celje je nosilec akreditacije Erasmus+ za splošno šolsko in poklicno-strokovno področje, kar dijakom in zaposlenim omogoča pridobivanje dragocenih strokovnih, delovnih in kulturnih izkušenj. Predvsem se trudijo, da mobilnost omogočajo vsem, prednost pa dajejo posameznikom z manj priložnostmi. Z izvajanjem praktičnega usposabljanja v tujini so pričeli aprila, ko se je 12 dijakov odpravilo v špansko Coruño, nadaljevali pa z mobilnostjo 30 dijakov, ki so 14-dnevno prakso opravljali v štirih mestih na Irskem. Da Tenerifi niso le turistična destinacija, je dokazalo 12 dijakov, ki se je tik pred koncem šolskega leta po delovne izkušnje odpravilo v Puerto de la Cruz, v kratkem pa se na strukturirani tečaj v isto mesto odpravlja še 10 dijakov.

Tudi zaposleni so v letošnjem letu intenzivno koristili Erasmus+ sredstva v obliki tečajev in senčenja na delovnem mestu v tujih organizacijah in šolah. Vse pridobljene izkušnje, znanja in prepoznane primere dobrih praks bodo učitelji ob prilagoditvah skušali vplesti v redno delo na centru ter z njimi seznaniti čim širši krog sodelavcev in vodstva. V naslednjih letih pa bomo marsikatero uspešno učno metodo in sistemsko rešitev, prepoznano v tujini, vključili v strateško načrtovanje centra.

M.R.J., foto: arhiv ŠCC