Na Šolskem centru Celje potekalo prvo delovno srečanje v okviru projekta E-WORLD

01. 04. 2018 09:00

Prejšnji teden je v Celju na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo potekalo prvo delovno srečanje v okviru projekta E-WORLD.

Na srečanju so poleg dijakov SŠ KER sodelovali še dijaki iz štirih evropskih držav; in sicer Francije, Portugalske, Španije in Turčije.

e-world1Delali so v skupinah, katerih naloga je bila zasnovati mini projekte s področja elektrotehnike. Delo je temeljilo na treh korakih: Učenje – Delo – Poučevanje.

Ustvarili so odlične videoposnetke in knjižice, namenjene dijakom, ki se želijo naučiti osnov iz obravnavane tematike mini projektov.

Prav tako so izboljšali svoje komunikacijske sposobnosti, saj so se dijaki iz različnih držav sporazumevali v angleškem jeziku. Vsi dijaki so bili aktivno vključeni v projekt, delo pa je potekalo v prijetnem in sproščenem ozračju. Izvedli so naslednje mini projekte:

  • KNX inteligentne inštalacije – mentorja Matjaž Drame in Marko Vrečko,
  • Elektronika v gospodinjskih aparatih – mentorja Gregor Kramer in Matej Kališek,
  • Kako izdelati elektronsko vezje? – mentor Janko Holobar,
  • Sprememba smeri vrtenja trifaznega asinhronega motorja – mentor Metod Trunkl.

e-world2Na projektu so se predstavili tudi glasbeniki , ki se ljubiteljsko ukvarjajo z glasbo, nekateri od njih pa se tudi vzporedno glasbeno izobražujejo na I. gimnaziji v Celju in Glasbeni šoli Celje.

Mednarodni projekt je odlična izkušnja za vse sodelujoče, saj predstavlja ne le strokovno nadgradnjo, ampak pomeni tudi bogato kulturno in osebnostno izkušnjo.

A.G.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,342 seconds.