Najboljši izvajalci suhomontažne gradnje v Evropi so iz Šolskega centra Celje


Dijaka Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, Šolskega centra Celje, dosegla 1. mesto na  Mednarodnem tekmovanju izvajalcev suhomontažne gradnje v Sofiji.

scc-knauf2Podjetje Knauf  že deset let organizira mednarodno tekmovanja v suhomontažni gradnji za dijake, ki se izobražujejo za ta poklic v državah, kjer ima podjetje svoje sedeže. 

Srednja šola za gradbeništvo in varovanje se je z najboljšimi dijaki, med dijaki iz gradbenih šol iz Slovenije, že desetič  uvrstila na mednarodno tekmovanje in vedno odlično zastopala državo. Gostiteljica tekmovanja je bila letos Bolgarija.

V glavnem mestu Sofija se je na Akademiji Knauf se je v sredo, 5. 7., pomerilo trinajst ekip iz različnih evropskih držav.

Tekmovalci so se preizkusili v teoretičnem in praktičnem delu. Tekmovalca Mark Zagmajster in Žan Kovačič Budiša, dijaka zaključnega letnika sta, pod mentorstvom profesorja Arnolda Ledla, ki ju je pripravljal na teoretični del, in Srečka Drakslerja, ki ju je pripravljal na praktični del tekmovanja in ju spremljal tudi v Sofijo, bila najboljša.

scc-knauf3Na šoli, ki izobražujejo dijake na poklicnem nivoju še na treh področjih (pečarje – polagalce keramičnih oblog, zidarje in tesarje), se uspeha veselijo, saj je to potrditev, da dobro delajo.

Podjetje Knauf že več let in v vseh državah z različnimi spodbudami in nagradami, skrbi, da je izobraževanje za vgradnjo njihovih proizvodov kakovostno.

Na šoli vedo, da je to izjemno pomembno na vseh področjih izvajanja gradbenih del in verjamejo, da se bo tudi na ta način lahko ohranjal kvaliteten kader. Zato sodelujejo in v izobraževanje vključujejo številna podjetja, ki dijakom posredujejo znanja na področjih uporabe novih materialov.

flos-polsi-2017