Najmlajši v Pravljični deželi prvi v Sloveniji stopili v novo leto (foto in video)


Zadnji dan v letu je v Pravljični deželi potekalo “naj otroško pravljično silvestrovanje”, s čimer so opoldne z odštevanjem prvi stopili v novo leto. Kakor je v zadnjih petnajstih dneh bila navada, se je tuidi zadnji dan Pravljične dežele pričel ob desetih dopoldne, ko so pravljične vile odprle vrata dežele in z vsemi junaki ter obiskovalci pričele priprave na “naj otroško pravljično silvestrovanje”.

Tudi zadnji dan leta 2011 je bil pester in zabaven. Vile so namreč v goste povabile glasbene goste, pravljične junake in prijatelje. Najmlajši so bili deležni “naj pravljične skrivnosti”, pravljičnega rajanja, vilinskega plesa, pravljice Pravljične vile in prepevanja pravljične gostje Sanje Poljšak Pesan. Slednja je prisotne v otroško silvestrovanje popeljala z izborom najlepših otroških pesmi. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnjem video prispevku in v galeriji fotografij.

Dedek Mraz je še zadnjič letos obiskal Pravljično deželo.

Malo pred poldnevom je otroke še zadnjič letos obiskal dedek Mraz in jim z odra zaželel vse najlepše v letu, ki prihaja. Točno opoldne je zadnji od treh dobrih mož, ki so nas obiskali v decembru, skupaj s prisotnimi odšteval do novega leta, ki so ga v Pravljični deželi v Celju praznovali prvi v Sloveniji. Zabava je trajala še dobro uro po otroškem silvestrovanju, ki se je končalo z zaprtjem vrat Pravljične dežele do sredine decembra 2012.

Otroško silvestrovanje je bilo polno smeha in petja.

Zaključimo lahko, da je tudi letos Pravljična dežela poskrbela za odlično otroško zabavo, ki bo marsikomu ostala v lepem spominu. Vsem, ki ste Pravljično deželo obiskali, organizatorjem Pravljične dežele, vsem nastopajočim in bralcem spletnega portala Celje.info želimo vse dobro v letu, ki prihaja, izpolnitev vsega začrtanega in vsega nenadejanega, a prijetnega. Vabljeni k ogledu galerije fotografij in spodnjih video prispevkov, kjer si v prvem lahko ogledate otroško rajanje, v drugem pa odštevanje do novega leta v Pravljični deželi 2011.

[simpleviewer width=100% height=700 id=113]

v/t/f: Egon Horvat