Nemški dijaki na obisku v Celju


Te dni se v Celju mudijo dijaki in dva profesorja iz partnerskega mesta Singen, s katerim je Mestna občina Celje leta 1990 podpisala partnersko pogodbo o sodelovanju.

dijaki-singen-1Evropski oddelek Gimnazije Lava ima v 2. letniku dva tedna mednarodne izmenjave, ki se organizirajo že štirinajsto leto zapored in vsa leta je njihova partnerska šola Hohentwiel-Gewerbeschule (HGS) iz nemškega mesta Singen. V teh letih se je zvrstilo veliko izmenjav med šolama, mesto Celje in Singen si je ogledalo že več kot 600 dijakov obeh šol.

Celje je mladim prijazno mesto, ki pogosto gosti učence in dijake iz drugih držav, saj je povezovanje ter spoznavanje drugih narodov in kultur pomembno za odprt pogled na svet. Nemškim dijakom bodo njihovi sovrstniki iz Gimnazije Lava predstavili Celje, kraje v bližnji okolici, ogledali si bodo tudi Ljubljano in Piran. Celjski dijaki bodo obisk mesta Singen vrnili spomladi.

Nemške goste je danes v Narodnem domu sprejel tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Predstavil jim je Celje, njegovo bogato zgodovino ter izrazil veliko zadovoljstvo, saj je sodelovanje s Singnom izjemno dobro predvsem na področju kulture in humanitarne dejavnosti. Dijakom je zaželel, da domov odnesejo lepe spomine našega mesta in se še kdaj vrnejo.

vir: MOC

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije