Novi mednarodni uspehi Glasbene šole Celje in umetniške gimnazije

11. 04. 2018 12:55

gs-celje-mednarodni

Učenci Glasbene šole Celje in dijaki umetniške gimnazije, glasbena smer, ki jo izvajata I. gimnazija v Celju in Glasbene šole Celje so iz mednarodnih tekmovanj prinesli nova odličja.

Mladi trobilci so na mednarodnem tekmovanju v Trevisu v disciplini evfonij tekmovali Matija Mervič  – srebrno priznanje in Nina Tajč  – srebrno priznanje, v disciplini tuba je Gašper Gortnar osvojil srebrno priznanje, Nina Tajč pa bronasto priznanje. Mentor vsem je Uroš Košir, spec..

Pod mentorstvom Davida Kajiča je srebrno priznanje osvojil tudi Žiga Kališnik. Na klavirju jih je spremljala pianistka Karine Gišjan Roškar.

Vsi trobilci so tekmovali tudi v disciplini komornih skupin in osvojili zlato priznanje.

Iz Legnaga (Verona) pa so se vrnili mladi godalci, ki so na mednarodnem tekmovanju Antonio Salieri ponovno posegli po visokih nagradah: v disciplini violina pod mentorstvom Alenke Firšt: Lara Kramer – II. nagrada; Ana Viher, II. nagrada; Ana Krošl, II. nagrada; Katarina Viher, I. nagrada.

Pod mentorstvom Petre Arlati Kovačič je Manja Jelčič osvojila III. nagrado. Kot korepetitor je omenjene violinistke spremljal Davorin Dolinšek. Pod mentorstvom Barbare Komadina je Marija Terezija Kolman osvojila III. nagrado.

V disciplini viola sta pod mentorstvom mag. Kristiana Kolmana osvojili: Iskra Slapnik III. nagrado ter Ema Bornšek priznanje.

Maj Timotej Vodeb je pod mentorstvom Aleksandra Kuzmanovskega v disciplini violončelo osvojil II. nagrado.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,677 seconds.