Ob jubilejnem vseslovenskem dnevu ljubezni v en glas zapeli tudi na OŠ Frana Kranjca Celje (foto, video)

24. 05. 2022 13:30

V ponedeljek so tudi na OŠ Frana Kranjca pomagali uglasiti našo deželo v imenu ljubezni do glasbe, prijateljstva in ljubezni kar tako.

Ta dan so namreč po vsej Sloveniji zaigrali, zapeli in zaslišali pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. “Ta se nam je že v letu 2013 pridružila na osrednjem prizorišču v Logatcu, saj je bil prvi dan ljubezni posvečen temu, da so obeležili 100-letnico tamkajšnjega pihalnega orkestra,” pove Mateja Lajh, učiteljica na OŠ Frana Kranjca. Vse preveč je besed, ki zaidejo s poti. Slabih novic, ki nas vodijo narazen. Zato mi raje povemo z glasbo, dodaja Lajhova.

Dan ljubezni je pravzaprav pobuda, da bi se ljudje vrnili k svojim prvinskim vrednotam in da bi skozi prizmo ljubezni pogledali na dogajanje okoli sebe, se poenotili.

Tako so se tudi na OŠ Frana Kranjca odločili ponovno sodelovati na 10. vseslovenskem dnevu – Dan ljubezni 2022 in tako s pesmijo povezali različne generacije. Prireditev je potekala na igrišču OŠ Frana Kranjca Celje. Na prireditvi so nastopili učenci OŠ Frana Kranjca, otroci vrtca Anice Černejeve, enota Hribček in Darja Gajšek.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 3,792 seconds.