Ob Vseslovenskem petju s srci peli tudi na OŠ Frana Kranjca Celje (foto, video)

26. 04. 2021 12:03

Vseslovensko petje s srci, dogodek ob katerem poje celotna Slovenija, se je letos zgodil že četrto leto zapored. Namen dogodka je združiti državljane in državljanke Republike Slovenije, Slovence in Slovenke v sosednjih državah in po vsem svetu v skupnem prepevanju slovenskih pesmi kot poklon sebi, slovenskemu jeziku, kulturi in državi.

Pri petju s srci so tudi letos aktivno sodelovali učenci in zaposleni na OŠ Frana Kranjca Celje.

“Po naši tradiciji je zavetnik sveti Jurij na 23. aprila prinašal vejico v hišo za dobro letino. Zato smo tudi letos na ta dan, ki nas po tradiciji povezuje z obiljem in srečo, prepevali vsak zase in drug za drugega, saj je po celotni Sloveniji potekalo Vseslovensko petje s srci. Dogodku, ki je letos potekal že četrtič, smo se pridružili tudi učenci in zaposleni OŠ Frana Kranjca Celje. Peli smo v šoli – po razredih, na igrišču.

Ko skupaj zapojemo, povežemo energijo zvoka in moč besede. Povežemo se sami s seboj in z drugimi v celoto, ki je prežeta z vibracijo ljubezni, radosti in miru. Pri tem nas je vodila misel »pesem je nit, ki povezuje ljudi«,” so ob tem zapisali na OŠ Frana Kranjca Celje.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 3,654 seconds.