Odlični rezultati udeležencev iz Celja na mednarodnih igrah šolarjev v Litvi


V Litvi, v mestu Kaunas, so v času od 4. do 9. julija potekale 51. Mednarodne igre šolarjev, katerih se je udeležilo 16 celjskih šolarjev ter trije trenerji iz športnih klubov v Celju.

Na igrah so lahko sodelovali otroci v starosti od 12 do 15 let. Mladi športniki so se pomerili v osmih športnih panogah, in sicer v atletiki, judu, jadranju, plavanju, namiznem tenisu, košarki 3 na 3, nogometu in odbojki na plaži. Skupaj se je mednarodnih iger udeležilo okoli 1500 otrok, iz 36 držav oz. 90-ih mest.

Celjski mladi športniki so sodelovali v treh panogah, in sicer v atletiki (AD Kladivar), plavanju (PK Neptun) in judu (JK Ivo Reya) ter dosegli odlične rezultate.

Judoistka Ana Beltram je v kategoriji do 57 kg osvojila 3. mesto. Atletinja Iza Zakošek je v teku na 100 m osvojila 3. mesto, Ana Kenda je v teku na 400 m osvojila 3. mesto, Vid Botolin pa je v teku na 1500 m izboljšal svoj osebni rekord kar za 4 sekunde in osvojil 4. mesto. Saška Podpečan je v plavanju na 200 m prosto osvojila srebrno medaljo.

flos-polsi-2017