Odprt je natečaj za naj prostovoljce Celja 2022


Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, skupaj z Mestno občino Celje, v mesecu aprilu za prostovoljce organizira 18. Festival prostovoljstva.

Namen dogodka se je zahvaliti vsem prostovoljcem, ki so v preteklem letu s prizadevnim delom in nesebično pomočjo prispevali k družbi, z dogodkom pa želijo spodbujati prostovoljstvo in njegovo vrednost v lokalni skupnosti. Dejstvo, da je človek brezplačno pripravljen ponuditi pomoč ljudem v stiski, je čudovito ter hvalevredno in zato se nam zdi pomembno, da s Festivalom prostovoljstva to slavimo.

V ta namen objavljajo Natečaj za naj prostovoljce 2022, ki bo odprt vse do 20. 3. 2023. Strokovna komisija bo na podlagi števila opravljenih ur, vsebinske opredelitve prostovoljskih aktivnosti ter dodatnih referenc izbrala prostovoljce, ki bodo prejeli naziv »Naj prostovoljec za leto 2022«, in sicer v petih starostnih kategorijah. Natečaj je namenjen vsem prostovoljcem z območja Mestne občine Celje, ki so v letu 2022 delovali na prostovoljskem področju.

Izpolnjeno prijavnico na Javni natečaj in priloge je potrebno posredovati po elektronski pošti, na e-naslov: [email protected], s pripisom v zadevi: »Javni natečaj za naj prostovoljca leta 2022«.

Razpisno dokumentacijo in dostop do prijavnih obrazcev najdete na povezavi: https://www.mc-celje.si/EU_Direct_Savinjska/natecaj_za_naj_prostovoljca_leta_2022_v_mestni_obcini_celje/

Rezultate natečaja in nazive za »Naj prostovoljca« bodo razglasili na 18. Festivalu prostovoljstva, ki se bo odvil v petek, 21. 4. 2023, ob 11.00 uri, v Celjskem mladinskem centru.

*slika je z ene od podelitev v prejšnjih letih