OŠ Braslovče gostila evropsko poslanko Zofijo Mazej Kukovič (foto)


Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič se je mudila na obisku v Osnovni šoli Braslovče. Ta se je prijavila na nagradni natečaj Hrana za zdravje in delovna mesta. Njegov namen je spodbuditi lokalno pridelavo, zdrav način življenja, podjetništvo in samozaposlitev.

Natečaj je namenjen posameznikom, kmetom, šolam in vrtcem. Prav vzgojno izobraževalnih zavodov se je prijavilo kar 25, med njimi tudi braslovška šola. Ocenjevanje komisije se je z obiskom v Braslovčah tako tudi uradno začelo.

Učenci so komisijo popeljali na šolski vrt. Pokazali so urejene gredice, način kompostiranja in naravno zaščito pred škodljivci.

Poslanka Mazej Kukovičeva je prepričana, da so vrtovi v šolah še kako pomembni. Poudarila je pomen zgodnje ljubezni do zemlje in spomnila, da je v Evropi delo kmeta že veliko bolj cenjeno kot v Sloveniji. Zato si želi, da bi mladi tudi na tem področju videli poslovno idejo zase.

V Sloveniji imamo namreč več kot 20.000 hektarov neobdelane zemlje in več kot 20.000 izobraženih mladih brez zaposlitve. Neizkoriščene priložnosti se kar ponujajo…

Zofija Mazej Kukovič v družbi ravnateljice OŠ Braslovče Andreje Zupan in župana Občine Braslovče Branimirja Strojanška
Poslanka in ravnateljica med ogledom šolskega vrtička

Več: Zofija Mazej Kukovič: Otroci danes velikokrat vedo več kot njihovi starši

F: www.zofijamazejkukovic.net, Tone Tavčar