OŠ Lava v počitnice vstopili kot Junaki našega časa (foto)

01. 07. 2022 08:38

OŠ Lava je postala nosilka naziva Junaki našega časa ter nosilka zastave te akcije. Tudi sicer je bilo šolsko leto ter vstop v poletje prežeto z različnimi šolskimi aktivnostmi, ki so učence pospremili na zaslužene počitnice.

Tudi v šolskem letu 2021/2022 so na OŠ Lava izpeljali različne solidarnostne, humanitarne in okoljske akcije v okviru interesne dejavnosti Prostovoljci.smo ter na nivoju celotne šole od prvega do devetega razreda. “Slovenska filantropija je prepoznala naša prizadevanja in številne dejavnosti, med katerimi so še posebej izstopale: akcija “December – mesec prijaznosti”, sodelovanje na »9. dobrodelni tržnici združenih humanitarnih klubov v mesecu oktobru«, večletno sodelovanje v zbiralni akciji projekta »Misija človek«, organizacija humanitarne akcije »Pomoč za Ukrajino«, večkratne zbiralne akcije hrane za živali ter Velikonočna sreča – Skupna akcija Rotaract kluba Celje in krožka Prostovoljci.smo na Osnovni šoli Lava. Vse leto smo bili izjemno aktivni, saj želimo, da se učenci poistovetijo z vrednoto solidarnost, medsebojna pomoč, sočutnost do ranljivih, da se zavedo, da med nami živijo tudi starejši ljudje brez podpore….Tako so našo prizadevnost prepoznali na Slovenski filantropiji ter podelili priznanja številnim prostovoljcem ter mentoricam. S ponosom sporočamo, da nam je ponovno uspelo pridobiti naziv “JUNAKI NAŠEGA ČASA”,” pipoveduje ravnateljica mag. Marijana Kolenko. Sredi junija je tako šolo obiskala Andreja Hleb, vodja oddelka za prostovoljstvo v javnih zavodih na Slovenski filantropiji, ki je mentoricama ravnateljici mag. Marijani Kolenko in učiteljici Poloni Gracer, ter učenkam in učencem podelila priznanja.

Odhod na počitnice pospremili s pestrim dogajanjem

V mestnem središču je na predzadnji dan pouka OŠ Lava izvedla tradicionalno prireditev Poklon knjigi, lepi slovenski besedi in mestu Celju. V kulturnem programu so meščane razveselile pevke mladinskega zbora, ki so tudi predane prostovoljke ter učenci razredne stopnje, ki radi prepevajo slovenske ljudske pesmi. Prostovoljke pa so za lepši dan in dobro voljo podarjale piškote ter druge izdelke, ki so jih same izdelale. Tako so postavili piko na i šolskemu letu.

“S ponosom pa tudi povemo, da smo se s slavnostno akademijo poklonili 7. obletnici vstopa v gibanje Rastoča knjiga, našemu državnemu prazniku dnevu državnosti ter uspešnemu zaključku šolskega leta. Z zanosom so zapeli pevci Otroškega in Mladinskega pevskega zbora z zborovodkinjo Moniko Žuran, osmošolci so se odlično izkazali s točko body percussion, plesalci mlajši in starejši so po dolgem času lahko ponovno pokazali svoje plese pod mentorstvom Ksenije Senegačnik, Tinkara Hliš je odlično predstavila Povodnega moža s kamišibajem pod mentorstvom Tanje Koželnik, četrtošolci so pod vodstvom Sare Plahuta recitirali pesmi, Relja Tomović je skupaj z Emo Kramer – violina, odplesal baletno točko, petošolci pa so zapeli Slovenskega naroda sin,” še pove ravnateljica mag. Marijana Kolenko in doda, “tako je naša Rastoča knjiga ponovno ponosno zrasla in izpisala še eno pomembno stran tega šolskega leta.”

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 6,385 seconds.