OŠ Ljubečna dobitnica posebne nagrade akcije Varno na kolesu

16. 04. 2018 06:00

Osnovna šola, ki je v Savinjski in Koroški regiji zbrala največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu ter prejela donacijo v višini 300 €, je OŠ Dobje.

Drugouvrščena šola v regiji z donacijo 200 € je Podružnična OŠ Blagovna. Tretje mesto in donacijo v višini 100 € si je zagotovila OŠ Antona Bezenška Frankolovo.

OŠ Ljubečna je dodatno prejela posebno priznanje in zahvalo za večletno uspešno sodelovanje v okviru programa Varno na kolesu.

Prvo- in drugouvršceni OŠ se z uvrstitvijo v finalni izbor tako še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2017/18, glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade. Razglasitev bo potekala na veliki zakljucni prireditvi, 24. maja, v Ljubljani.

Program Varno na kolesu že šesto leto zapored združuje kolesarje številnih osnovnih šol iz različnih slovenskih regiji in to z enotnim ciljem – mlade kolesarje dobro pripraviti na samostojno vožnjo s kolesom v prometu, jim podariti potrebno prometno znanje, jih spodbuditi k varni uporabi kolesa v vsakdanjem življenju in jih podučiti o trajnostni vlogi kolesarjenja za naše okolje.

Na OŠ Antona Aškerca Velenje je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu vabljenih skoraj 700 otrok iz 22 lokalnih osnovnih šol. V programu Varno na kolesu letos sodeluje več kot 100 slovenskih osnovnih šol.

Osnovna šola, ki je v Savinjski in Koroški regiji zbrala največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu ter prejela donacijo v višini 300 €, je OŠ Dobje. Drugouvršcena šola v regiji z donacijo 200 € je Podružnična OŠ Blagovna. Tretje mesto in donacijo v višini 100 € si je zagotovila OŠ Antona Bezenška Frankolovo. OŠ Ljubečna je dodatno prejela posebno priznanje in zahvalo za vecletno uspešno sodelovanje v okviru programa Varno na kolesu.

foto: FB Varno na kolesu

sentrock-2018-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 0,584 seconds.