Otroci iz Srbije, Hrvaške in Turčije obiskali Celje

10. 03. 2018 08:00

Celjsko kočo so v minulih dneh obiskali otroci iz Baške na otoku Krku. V Celju, kamor se vedno znova radi vračajo, so preživeli nepozabnih šest dni.

Mestna občina Celje je v preteklosti sklenila prijateljstva ali partnerstva z mnogimi mesti v tujini. Medmestne povezave temeljijo predvsem na izmenjavah mladih. Tudi letos so na Celjski koči bila organizirana zimovanja za otroke iz naših prijateljskih in pobratenih mest.

V tednu od 15. do 19. januarja so Celje obiskali otroci iz mesta Šabac iz Republike Srbije. Sledili so otroci iz Hrvaškega Slavonskega Broda, od 19. do 23. februarja pa so v zimskih radostih uživali otroci iz
Turškega mesta Gaziantep.

baska-celjska1Šestdnevno zimsko šolo v naravi so od nedelje na Celjski koči preživljali otroci iz Baške, ki so na tamkajšnjem otroškem poligonu smučišča nadgrajevali znanje smučanja in uživali v obilici snega. 48 otrok je v sredo obiskalo OŠ Frana Kranjca, kjer so jim pripravili prijetno dobrodošlico in pester program s predstavitvijo šole in njenih dejavnosti.

Po obisku šole so si ogledali še Stari grad in stalno razstavo Celeia – mesto pod mestom. Gostitelji so jim pripravili veliko prostočasnih aktivnosti, ogledali pa so si tudi cerkev Marije Snežne na Svetini.

zarja-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 4,281 seconds.