Otroci iz Slavonskega Broda v Celju preživljajo športno obarvan teden


Iz kabineta župana MOC so sporočili, da je v Celje danes prispelo 34 otrok iz osnovnih šol v Slavonskem Brodu. Mestna občina Celje jih je namreč tudi letos povabila, da v Celju in okolici preživijo športno obarvan teden.

K pripravi programa obiska so se aktivno vključili tudi OŠ Lava, TRC Celjska koča in Dom ob Savinji. Za otroke iz Slavonskega Broda so pripravili pester in raznovrsten program, da bi ta teden preživeli čim bolj ustvarjalno in športno. Otroci bodo bivali pri svojih vrstnikih iz OŠ Lava, skupaj z njimi posneli film, spoznali šolski vsakdan naših otrok in smučali na Celjski koči. Poleg tega bodo spoznali mesto Celje in se udeležili ustvarjalnih delavnic v Domu ob Savinji.

Vodstvu OŠ Lava, otrokom in njihovim staršem se MOC iskreno zahvaljuje, da so podprli pobudo in sprejeli otroke iz Slavonskega Broda v svoje domove. S takim načinom bivanja se namreč spodbuja sklepanje novih prijateljstev, omogoča spoznavanje življenja in navad šolarjev iz različnih okolij ter se krepi prijateljsko sodelovanje med mestoma.

Vir: kabinet župana MOC

Foto: eH