Otroška gledališča se predstavijo na Odru Mladih 2012 (foto, video)


V četrtek, 15. marca, je bil pomemben dan za otroška gledališča in gledališke skupine celjskega in žalskega območja.  Le ti so namreč nastopili na Odru mladih 2012, v dvorani I. osnovne šole Celje. Območno srečanje, ki je potekalo pod vodstvom Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, je spremljal tudi regijski selektor Vojko Belšak, gledališki igralec.

Prva predstava se je pričela že ob 8.30 in sledilo ji je še šest predstav ter kratke, vendar živahne pavze. Predstave namenjene otrokom so v smeh spravile tudi odrasle. Pripravili so jih osnovnošolci  iz šestih različnih šol (Podružnična osnovna šola Šmartno v Rožni dolini, IV. in I. osnovna šola v Celju, Osnovna šola Frana Kranjca, Osnovna šola Griže ter Osnovna šola Ljubečna). Poleg šolskih gledaliških skupin, je s predstavo ˝Koliko je ura?˝ nastopila tudi otroška gledališka skupina KUD-a ZARJA Trnovlje – Celje.

Prav vse predstave so nas prijetno presenetile in v dodanem video povzetku, vam predstavljamo utrinek iz pestrega in kar precej glasbeno obarvanega dogodka. Vsem gledališkim skupinam pa želimo veliko sreče pri izboru za Regijsko srečanje otroških gledališč. Opravljal ga je Vojko Belšak, ki je z budnimi očmi in odprto beležnico vse spremljal.

[simpleviewer width=100% height=700 id=148]

Patricija Čamernik