Otvoritev Meseca mladih: Razstava in stand up v Mladinskem centru Celje (foto, video)


Otvoritev Meseca mladih je povsem napolnila Mladinski center Celje
Otvoritev Meseca mladih je povsem napolnila Mladinski center Celje

V soboto je v Mladinskem centru Celje potekala otvoritev Meseca mladih, ki vsakoletno poteka pod okriljem Kluba študentov občine Celje. Gre za projekt, ki bo potekal med 3. in 31. majem s ciljem ponuditi možnost lastnega razvoja in udejstvovanja na dogodkih, ki so idealna priložnost za druženje, spoznavanje novih vsebin ter vključevanje v mladinske dejavnosti.

Klubu študentov občine Celje se zdi namreč pomembno, da kot študentski klub na področju Celja in okolice skrbijo za razvoj obštudijskih dejavnosti, kot tudi ostalih dejavnosti za mladino. Mesec maj bo torej poln raznolikih aktivnosti za mlade in mlade po srcu:

– 9. maj 2014 – Kino pod zvezdami: Kraljev govor

– 16. maj 2014 – Delavnica o socialnem podjetništvu

– 17. maj 2014 – Dobrodelni pohod na Celjsko kočo

– 23. in 24. maj 2014 – Gledališče pod zvezdami

– 24. maj 2014 – Športni dan

– 29. maj 2014 – Potopisno predavanje

– 31. maj 2014 – Zaključni koncert pri Vodnem stolpu

Pred objektiv smo povabili tudi Ivo Jeknič, predstavnico za odnose z javnostjo Kluba študentov občine Celje, ki nam je povedala nekaj več o samem Mesecu mladih in njegovi otvoritvi.

Zmagovalna slika natečaja. Avtorica: Sara Štorgel
Zmagovalna slika natečaja. Avtorica: Sara Štorgel

Sobotna otvoritev Meseca mladih je poskrbela za razgiban kulturni in zabavni program. Ob 19. uri so si lahko obiskovalci Mladinskega centra Celje ogledali razstavo del, zbranih na Likovnem natečaju za mlade 2014 pod okriljem dijaškega sekcije Kluba študentov občine Celje. Sodelovali so lahko mladi od 13. do 23. leta starosti, tema pa je bila Mali princ. Klub študentov občine Celje je prejel 19 različnih del, nato pa je komizija iz Gimnazije Celje-Center določila zmagovalce.

Otvoritev Meseca mladih se je nadaljevala ob 20. uri, ko so glavno dvorano Mladinskega centra Celje povsem napolnili obiskovalci, željni smeha in zabave. Napočil je namreč čas za stand up, kjer so za salve smeha poskbeli Aleš Novak,  Aleš Trelc in Tin Vodopivec.

Aleš Novak je spretno povezoval program in občinstvo ogrel za vsakega stand up komika posebej. Pri tem je podal nekaj ključnih ugotovitev o tem, kako rešiti gospodarsko krizo, saj bi delo taxi služb lahko brez večjih težav opravljale tudi avto šole in reševalna vozila. Poleg tega pa je občinstvu razodel tudi nekaj nasvetov na ljubezenskem področju in zaključil z mislijo, naj ljubosumni fantje ne hodijo z biseksualkami, saj bi tako imeli dvakrat več težav.

Aleš Novak
Aleš Novak

Aleš Trelc je relativno novo ime na slovenski stand up sceni. Zaveda se, da se ni smiselno po spolne nasvete zatekati k nekredibilnim medijem, saj lahko moški pri tem hitro dobi napačno predstavo o klitorisu. Če pa že pride do uspešnega spolnega akta, ki kot posledico prinaša otroka, pa ima stand up komik tudi za to nasvet. Če vam gre otrok na živce, naredite z njim isto, kot z dojenčkom – vržete ga v steno.

Tin Vodopivec
Tin Vodopivec

Humoren večer je zaključil Tin Vodopivec, ki se je z improviziranjem odlično zlil s lokalnimi šalami. Tako si je privoščil 1. gimnazijo v Celju, ki sicer nima telovadnice, ima pa marmor, dolžan pa ni ostal niti Ekonomski gimnaziji in Gimnaziji Celje-Center. Stand up komik je svoj nastop še dodatno začinil z neverbalnimi komičnimi vložki in nasmejal še tako resne obiskovalce Mladinskega centra Celje.

Klub študentov občine Celje je torej kulturno in zabavno otvoril Mesec mladih, s čimer je v prostore Mladinskega centra Celje privabil veliko število obiskovalcev. Z isto delovno vnemo nadaljujejo pester Mesec mladih, kjer bo lahko vsak našel nekaj zase.

Če ste slučajno zamudili otvoritev Meseca mladih, pa vas vabimo k ogledu spodnje fotogalerije, v video posnetku pa si lahko ogledate nekaj vložkov od vseh nastopajočih stand up komikov.

[simpleviewer width=100% height=700 id=557]

F/T/V: Tina Ožvald

kliknite tukaj in si brezplačno oglejte nogometno tekmo med NK Celje in NK Maribor v soboto, 10. maja:

nkcelje_polsi