Pingvin Pingo zabaval otroke v Pravljičnem Celju (video)


Pingo potuje na severni pol
Pingo potuje na severni pol

Pravljično Celje pogosto privabi tudi pravljična bitja, ki v prazničnem duhu rišejo nasmehe na obraze otrok. Tako se je tudi v četrtek zvečer na Glavnem trgu mudil Pingo, ki se je s pomočjo in spodbudo otrok odpravil na severni pol.

Zavod Enostavno prijatelji je v Pravljično Celje pripeljal predstavo za otroke Pingo potuje na severni pol. Pingo z bratci pingvini živi na južnem polu. Vsak december si zato želi, da bi lahko odpotoval na drugi konec sveta, kjer domuje Božiček. Vsi prijatelji mu govorijo, da na svetu še ni živel pingvin, ki bi stopil na severni pol in naj raje vadi »Pingo ples«, kot da razmišlja o takih neumnostih.

A Pingo ne neha sanjati, dokler nekega dne ledena ploskev ne prinese eskimke Inti. Izgubljenka na južnem polu spozna novega prijatelja. Skupaj se odpravita na pustolovščino »potovanje na severni pol«, ki se mu z veseljem priključijo tudi najmlajši obiskovalci Glavnega trga v Celju.

Obiskovalcev Pravljične dežele tudi dežne kaplje niso zmotile, saj so otroci vidno uživali ob predstavi. Nekaj utrinkov si lahko v spodnjem videu ogledate tudi sami.