Podeljene nagrade in pohvale najboljšim glasbenikom na I. gimnaziji v Celju


Prejšnji ponedeljek so na I. gimnaziji v Celju podelili nagrade in pohvale najboljšim glasbenikom, ki so bili skozi štiri leta šolanja s svojim delom nadpovprečno uspešni na področju glasbe.

Nagrade in pohvale so podelili vsem, ki so v štirih letih šolanja v umetniški gimnaziji in vzporednem programu prejeli zlata in srebrna odličja na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter sodelovali v raznih orkestrih. Razglasili so tudi naj glasbenika leta 2022/23, ki je postal Martin Mutec iz 4. g razreda umetniške gimnazije.

Martin je prejel naslov naj glasbenik za številne uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih, solistične nastope z orkestri in nastope v različnih glasbenih sestavih. Vredni omembe pa so tudi prejet laskavi naslov Excellent Performer s 1. nagrado na World open guitar competition 2023 – Spring edition, prejeto zlato priznanje s 1. nagrado na Dnevih kitare Krško 2023 ter tri zlate plakete na treh zaporednih tekmovanjih TEAMSIG. Mentorica za kitaro je bila profesorica Lucija Šorn, za petje pa profesor Davor Mikulić.

Nagrade in pohvale prejelo več kot deset odličnih dijakov

Nagrade so prejeli še Beatrice Kastelic, Domen Lampret, Ana Viher, Marija Omejc in Tristan Arko, pohvale za uspehe na tekmovanjih in sodelovanje v orkestrih in prizadevno delo pa so prejeli Ivanka Žaberl, Ana Kovačič, Lara Mandl, Pina Berk, Tia Maučec, Mara Žohar Mlaker in Antonio Jukić.

Nagrade in pohvale sta podelila ravnatelj tamkajšnje gimnazije dr. Anton Šepetavc in ravnatelj celjske glasbene šole. Uvodno glasbeno vzdušje sta ustvarila Lana Šolinc in Brest Lenarčič na klavirju pod mentorstvom profesorice Larise Čanji.