Pojem in igram – območna revija pevskih in glasbenih skupin vrtcev v Celjskem domu (foto in video)


pojem_in_igram_1V torek, 20. maja, je v Celjskem domu potekala območna revija pevskih in glasbenih skupin vrtcev občin Dobrna, Štore, Vojnik in Mestne občine Celje. V dveh delih se je skupno predstavilo osem pevskih zborov in skupin z bogatim glasbenim programom, ki je skupno zajemal kar 28 pesmi. Organizator prireditve je že vrsto let Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Celje.

Pojem in igram – območna revija pevskih in glasbenih skupin vrtcev je tradicionalna pevska prireditev, na kateri nastopajo pevske in glasbene skupine vrtcev. Srečanje je tudi letos strokovno spremljala dr. Dragica Žvar iz Celja, ki je po srečanju podala pisno oceno nastopov, ki jih je ves čas skrbno spremljala. Prireditev je povezovala Urška Majcen.

pojem_in_igram_2

V prvem delu je prva nastopila Otroška Orffova skupina Vrtca Tončke Čečeve, enote Škapinova, nato OPZ Vrtca Dobrna, OPZ Vrtec Danijelov Levček, enota Center, kot zadnji pa OPZ Vrtca Mavrica Vojnik. Sledila je krajša pavza, nato pa so na oder stopili še OPZ Vrtca Anice Černejeve, enota Mavrica, OPZ Vrtca Tončke Čečeve, enota Gaberje, Vrtec Danijelov Levček, enota Slomšek, letošnjo revijo pa je zaključil OPZ Vrtca Anice Černejeve, enota Sonce.

pojem_in_igram_3

Nastopajoči so odlično opravili s svojimi nastopi, ki se jih je ogledalo lepo število obiskovalcev. Tudi letos je bil izbor pesmi pester in kvaliteten, obsegal je ljudske pesmi, pesmi domačih in tudi tujih avtorjev.

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete utrinkom nekaterih nastopov na letošnji obočni reviji pevskih in glasbenih skupin vrtcev omenjenih občin. V galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke z letošnje revije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=573]

v/t/f: eH

polsi-kino-metropol