Poletje v Celju: lutke na Mestno plažo privabile številne najmlajše obiskovalce (foto in video)

09. 06. 2012 20:02

Minuli četrtek je v okviru Poletja v Celju 2012 na Mestni plaži potekala lutkovna predstava za najmlajše v izvedbi gledališča Lutke Zajec. Predstavo “Kam pa kam, kozliček”, ki je imela več kot 740 ponovitev, so si z zanimanjem ogledali številni najmlajši, navdušila pa je tudi tiste malo starejše.

Zavod Celeia Celje je že leta 2009 v koncept projekta “Poletje v Celju” uvedlo novo lokacijo, poimenovano “Mestna plaža”. Locirana je v neposredni bližini lapidarija Pokrajinskega muzeja Celje in promenade ob Savinji in je v tem času postala izjemno prepoznavno prireditveno prizorišče. Slednje se odraža tudi v letošnjem bogatem sklopu prireditev, ki se bodo dogajala na omenjeni lokaciji. Družine z otroki se bodo lahko udeleževale številnih delavnic, lutkovnih predstav, knjižnice, hokeja na travi, balinanja, omeniti pa velja tudi cocktail in evergreen partyje, ki bodo potekali od poznih popoldanskih ur, pa vse do zgodnjih jutranjih.

Mestna plaža je zanimiva in vse bolj prepoznavna lokacija ob Savinji v Celju.

Igriva zgodba o kozličku govori o odnosih med otroci in odraslimi. Kozliček hoče biti velik, se kar naprej igrati in uveljavljati svojo zgodbo, sem ter tja pa kot vsak mali kozliček še kakšno ušpiči. Otroci in odrasli lahko v duhovitih prizorih prepoznajo samega sebe in kdaj ravnajo pravilno in kdaj ne.

Otroci so si predstavo "Kam pa kam, kozliček" z zanimanjem ogledali.

Predstava je polna humorja, pesmic, sodelovanja z občinstvom in nepredvidenih komičnih preobratov. Za slednje sta poskrbela odlična akterja Tadeja in Jože Zajec. Utrinke zgodbe si lahko ogledate v spodnjem video prispevku, vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na lutkovni predstavi.

Seveda pa tudi v prihodnje vabljeni k obisku številnih dogodkov tako na Mestni plaži kot drugod, ki se bodo v okviru “Poletje v Celju 2012” vse do konca avgusta odvijali v Celju in okolici. Dogodke in kdaj se bodo odvijali, si lahko ogledate v našem koledarju dogodkov (rubrika Kam v Celju) v desnem stolpcu.

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,990 seconds.