Poziv mladim pri pripravi Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje: Mladi so Celje 2015 – 2020 (anketa)

30. 07. 2015 11:51

lokalni_program_za_mlade_1Celjski mladinski center, javni zavod za mladinsko kulturo, izobraževanje, informiranje in šport, v sodelovanju z Mestno občino Celje in Mladinskim svetom Celje, na podlagi sprejetega Odloka o mladini v Mestni občini Celje, pripravlja Lokalni program za mlade v Mestni občini Celje – Mladi so Celje 2015 – 2020.

Gre za dokument, ki bo vključeval pomembne ukrepe za mlade v starosti od 15 do 30 let na področju neformalnega izobraževanja, zaposlovanja, doseganja avtonomije, stanovanjske politike, mladinskega dela in mladinskega organiziranja, mednarodne mobilnosti, aktivne participacije in drugih področij, pomembnih za mlade.

»Sprejetje Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje narekuje Odlok o mladini v Mestni občini Celje, ki smo ga skupaj s strokovno službo občine pripravili lani. Mestni svet občine ga je zatem sprejel v maju, kar je bila ena izmed ključnih točk, da smo prejeli tudi naziv Mladim prijazna občina. Odlok narekuje, da moramo ustrezni Lokalni program sprejeti do konca leta 2015. Priprave potekajo že od začetka leta 2015, gre za obsežno delo. Z današnjim dnem pa v javnost dajemo tudi ustrezno anketo namenjeno mladim, ki nam bo ključna pri razumevanju potreb mladinske populacije v Celju. Zato je pomembno, da se nanjo mladi odzovejo, saj nam bo, kot enemu izmed deležnikov pri oblikovanju ustreznih ukrepov, bistvena, da bodo ukrepi realni, uporabni in trajnostni,« je povedala direktorica Celjskega mladinskega centra Glorjana Veber.

lokalni_program_za_mlade_2

Vsebinske analize na ravni lokalne skupnosti, zbiranje in obdelava podatkov, potekajo že od začetka leta 2015, sedaj pa prehajajo v fazo izdelave tistega dela programa, v katerem bodo skušali zbrati mnenja in predloge ukrepov vseh relevantnih deležnikov. Slednje pomeni tudi ustrezno zbiranje povratnih informacij s strani mladih v Celju. Javno predstavitev Lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje – Mladi so Celje 2015 – 2020 načrtujejo konec meseca septembra.

Anketo najdete na tej povezavi (klik!) in na spletni strani Celjskega mladinskega centra.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 1,212 seconds.