Pravljična dežela 2012 odprla svoja vrata (foto in video)

17. 12. 2012 08:18

Minuli petek je v središču Celja vrata odprla Pravljična dežela, v kateri bodo najmlajši lahko do konca leta rajali s pravljičnimi vilami, škrati, se po mestu vozili s pravljično kočijo, obiskala pa jih bosta tudi ostala dva decembrska dobra moža, Božiček in Dedek Mraz.

Že v petkovih dopoldanskih urah pa je vrata odprl tudi Božično-novoletni sejem, ki bo za obiskovalce prav tako odprt do konca meseca decembra, od 10.00 do 19.00, v primeru prireditev na prostem se bo obratovalni čas sejma podaljšal. Na 24 stojnicah se bodo predstavili ponudniki iz vse Slovenije. Tudi letošnja rdeča nit sejma je kakovostna ponudba unikatnih izdelkov.

Uvodni večer letošnje Pravljične dežele so sooblikovali učenci celjskih vrtcev in osnovnih šol, ki so s prepevanjem pesmi med obiskovalce privabili težko pričakovanega Božička. Slednji se je na prizorišče pripeljal s pravo kočijo in z odra pozdravil najmlajše ter njihove spremljevalce. Predvsem najmlajše je obdaril z jogurti Mlekarne Celeia in obljubil, da jih bo z njimi obdaroval tudi v prihodnjih dneh. Za številne otroke je Božiček pustil darila pod novoletno smreko, ki se nahaja v neposredni bližini velikega odra.

Prvi dan Pravljične dežele je napovedal pestro, živahno in edinstveno dogajanje, ki je v današnjih časih izvrstna in še kako dobrodošla popestritev za najmlajše in njihove starše. Večer je zaključila celjska pop skupina Nude, ki je z izvrstnim koncertom razveselila obiskovalce.

Že prvi dan odprtja Pravljične dežele je najmlajše razveselil prihod Božička.

Tudi v prihodnjih dneh se bodo na Glavnem trgu zvrstili številni popolnoma brezplačni dogodki, kateri in kdaj, si lahko ogledate tudi v našem koledarju dogodkov. Vabljeni torej v staro mestno jedro, vsak dan od 14. do 31. decembra 2012. Pravljična dežela je namreč kraj, kjer se uresničijo vse sanje. Čarajo jih pravljične vile in pravljičnimi junaki vsak dan v starem letu, od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure, z Božičkom se boste lahko srečali vsak dan do 26. decembra ob 18. uri, z Dedkom Mrazom pa vsak dan, od 26. do 31. 12. 2012, ob 18. uri. Tudi letos se bodo Celjanom pridružili otroci iz cele Slovenije, saj bo v Celje do vrhunca pravljičnega dogajanja pripeljalo kar devet Pravljičnih vlakov.

V petek, 31. decembra, pa bo vrhunec dogajanja z velikim otroškim silvestrovanjem, ki se bo začelo ob 10. uri. Pravljične vile bodo takrat odprle vrata Pravljične dežele in začele z vsemi junaki priprave na najlepše otroško pravljično silvestrovanje. Skupaj bodo 12 ur pred ostalimi, točno ob 12. uri vstopili v novo leto. Z novoletnim otroškim silvestrovanjem, ki je edino takšno v Sloveniji, bo Pravljična dežela tudi uradno zaprla svoja vrata.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli utrinke petkovega odprtja Pravljične dežele, pogovarjali pa smo se tudi z Vladimiro Skale, ki je že dvanajst let gonilna sila in “duša” Pravljične dežele. Ogledate pa si lahko tudi bogato galerijo fotografij, ki smo jih posneli na odprtju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=295]

v/t/f: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,895 seconds.