Projekt Erasmus+ v Celje pripeljal predstavnike petih držav

15. 03. 2018 07:00

V Celju se te dni mudijo udeleženci mednarodnega projekta Erasmus+ iz petih držav, ki jih gosti celjska Osnovna šola Frana Roša.

OŠ Frana Roša je vključena v projekt Erasmus+ Great masterpieces of the European literature (Velike mojstrovine evropske literature) skupaj s še petimi državami, in sicer Nemčijo, Estonijo, Španijo, Grčijo in Turčijo.

Od 12. do 16. marca gostijo 25 predstavnikov teh držav (10 odraslih in 15 učencev). Za goste pripravljajo različne dejavnosti na šoli, oglede celjskih zanimivosti in znamenitost.

V šolskih letih 2017/18 in 2018/19 učenci OŠ Frana Roša v sodelovanju s šolami iz Španije, Grčije, Turčije, Estonije in Nemčije ustvarjajo zbirko nekaterih evropskih literarnih del. Glavni cilj projekta bo dosežen z različnimi dejavnostmi, tudi na mednarodnih srečanjih.

Rdeča nit projekta so priredbe nekaterih največjih mojstrovin evropske literature v maternem jeziku, prevodi le-teh v angleščino, izdelovanje ilustrirane dvojezične zvočne e-knjige in uprizoritve nastalih gledaliških iger. Učenci ob tem krepijo svoje komunikacijske in IKT kompetence, spoznavajo druge kulture in države, se urijo v timskem delu in se učijo drug od drugega.

erasmus1Udeležence mednarodnega projekta Erasmus+ je sprejela tudi Mestna občina Celje in njen župan Bojan Šrot, ki je gostom predstavil mesto in posebej poudaril, da je Mestna občina Celje ponosna, da se celjske osnovne šole vključujejo v zanimive in poučne projekte, s katerim njihovi učenci veliko pridobijo.

»Podpiramo sodelovanju s šolami iz drugih držav, saj menimo, da to širi obzorja mladih ljudi, jim omogoča spoznavanje drugih kultur, razumevanje različnosti in sklepanje novih prijateljstev,« je povedal župan. Gostom je predstavil tudi sodelovanje Mestne občine Celje s partnerskimi in prijateljskimi mesti, posebej sodelovanje mladih.

Med gosti Osnovne šole Frana Roša sta tudi dve predstavnici prijateljskega turškega mesta Gaziantep.

zarja-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,791 seconds.