Projekt “Veselje do znanosti” že četrto leto na Gimnaziji Celje – Center


Včeraj, 7. decembra, so dijaki in profesorji Gimnazije Celje – Center že četrto leto zapored uspešno izpeljali projekt Veselje do znanosti, ki ga, kot Unesco in Ekošola, pripravljajo ob Svetovnem dnevu znanosti za mir in razvoj.

Cilj projekta je mlade navdušiti nad uporabnostjo znanja, pridobljenega pri pouku in sicer preko različnih eksperimentov in delavnic. Letošnje leto so na GCC gostili kar 200 osnovnošolcev iz celotne regije, projekt pa je bil prvič tudi mednaroden, saj so se vabilu odzvali tudi dijaki in profesorji Gimnazije Kruševac iz Srbije.

Tema letošnjega Dneva znanosti je bila svetloba in tako je v skupnem, uvodnem delu projektnega dne, svetlobo in z njo povezane eksperimente predstavil prof. dr. Gorazd Planinšič s Fakultete za matematiko in fiziko, nato pa so mladi skupaj z mentorji eksperimentirali po posameznih delavnicah. Projekt je prvič potekal tudi pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Celje, zbrano mladino in goste iz tujine pa je v uvodu pozdravil tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Besedilo: Igor Majerle, prof.

Foto: Arhiv GCC

eH