Pust Celje 2013: otroška pustna rajanja (foto, video)

10. 02. 2013 16:36
Učenci OŠ Lava

V Celju je bilo za pustno soboto zelo pestro in dinamično, saj je potekalo kar nekaj pustnih rajanj na različnih lokacijah. Z izganjanjem zime so že v dopoldanskem času pričeli učenci OŠ Lava v atriju Mestne četrti Lava, kjer so udeleženci pripravili krajši program, nato pa so se sprehodili po celjskih ulicah vse do Krekovega trga. Tam so se našemljeni učenci pridružili rajanju z ostalimi pustnimi šemami, nato pa so se skupaj pridružili velikemu brezplačnemu pustnemu rajanju v dvoranah Celjskega doma.

V mali dvorani Celjskega doma so od desete ure dalje otroci lahko rajali z Melito Osojnik, vzporedno s tem pa so potekale tudi zabavne delavnice, kjer so lahko predstavniki vseh generacij izdelovali pustne maske. Delavnice so vključevale tudi poslikavo obraza, med pestrim dogajanjem v dvoranah Celjskega doma pa so se lahko obiskovalci okrepčali tudi s pustnimi krofi. S pomočjo čudežnih vil so se naučili tudi pustnega čaranja, s katerim so v veliko dvorano Celjskega doma priklicali čisto pravega čarodeja. Tako je v pustnem ambientu čarodej Andrej otroke popeljal v svet magije ter izvajal različne čarovniške trike, ki so zabavali tako otroke, kot tudi odrasle.

Čarodej Andrej v veliki dvorani Celjskega doma
Damjana Golavšek v Mladinskem centru Celje

Pustna sobota je bila v Celju zelo aktivna tudi v popoldanskem času. Tako se je tudi Mladinski center Celje prelevil v hišico iz cunj, kjer so lahko pustne šeme plesale, risale in se igrale z junaki iz cunj. Ob 15.30 uri je za posebno presenečenje poskrbela tudi Damjana Golavšek z glasbeno predstavo “Zakladnica glasbil”, v okviru katere so lahko vse pustne šeme zaplesale in se hkrati izobraževale na glasbenem področju. Ko je Damjana Golavšek magično izginila, je bil čas za podelitev najbolj izvirnih posameznih mask in najboljše družinske maske, po tem pa so udeleženci pustnega rajanja še dolgo plesali in izganjali zimo.

Tradicionalna otroška maškarada v KUD "Zarja"

Za pester zabavni program ob pusto so poskrbeli tudi v kulturnem domu KUD “Zarja” Trnovlje – Celje, kjer je na gledališkem odru nastopal klovn, ki je zabaval vse obiskovalce. Številne pustne šeme so rajale pod budnim očesom komisije, ki je v okviru tradicionalne otroške maškarade izbirala najboljše maske. Klovn je nato podelil nagrade za najboljšo masko najmanjšemu gasilcu, lepi princesi, igrivi opici in še nekaterim drugim izvirnim maskam, neopažen pa ni ostal niti najmanjši član pustovanja – dveletni polžek – ter ninje, ki so prejele nagrado za najboljšo skupinsko masko. Organizatorji so dobro poskrbeli tudi za jedačo in pijačo za obiskovalce, ki so tudi preostanek popoldneva rajale in se igrale v dvorani kulturnega doma KUD “Zarja” Trnovlje – Celje.

Izdelava pustnih mask v Celjskem domu

Celjski pust je tako tudi letos postregel s pestrim kulturnim in zabavnim programom na različnih lokacijah. V spodnji fotogaleriji in video prispevku si lahko ogledate utrinki iz otroških pustnih rajanj iz Celjskega doma, Mladinskega centra Celje in kulturnega doma KUD “Zarja” Trnovlje – Celje.

Oglejte si video in fotogalerijo:

[simpleviewer width=100% height=700 id=314]

F/T/V: Tina Ožvald

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
204 queries in 0,728 seconds.