Razglasili Naj prostovoljce v Celju za leto 2022


Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je skupaj z Mestno občino Celje 18. leto zapored organizirala Festival prostovoljstva. Na njem tradicionalno podeljujejo laskave nazive naj prostovoljcev.

Atrij MCC je bil lepo napolnjen; foto: MCC

Festival se je danes odvil v atriju Celjskega mladinskega centra. Dogodek je pospremil pester kulturni program, na katerem so se predstavili zaposleni v Vrtcu Zarja, učenci Osnovne šole Ljubečna, dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje ter učenci in učenke Glasbene šole Celje.

Obiskovalce je nagovoril državni sekretar Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, mag. Marko Koprivc, s strani gostiteljev pa direktorica Celjskega mladinskega centra, Sonja Majcen, in podžupan Samo Seničar.

Vsaka od sodelujočih organizacij se je lahko predstavila tudi preko ozvočenja; foto: MCC

Na javni natečaj za naj prostovoljce, ki je bil odprt do 21. marca, je letos prispelo 40 prijav. Izmed vseh prijavljenih je strokovna komisija izbrala deset naj prostovoljcev v petih starostnih kategorijah.

Naziv Naj prostovoljca/-ke v Mestni občini Celje v letu 2022 so prejeli:

  • Naj prostovoljki leta 2022 v starostni kategoriji I. (od 12 do 15 let) sta postali Uma Jevšnik in Teja Vengust.
  • Naj prostovoljca leta 2022 v starostni kategoriji II. (od 16 do 19 let) sta postala Amar Ibrahimović in Daša Smole.
  • Naj prostovoljki leta 2022 v starostni kategoriji III. (od 20 do 29 let) sta postali Armenda Haliti in Tinkara Anžur.
  • Naj prostovoljca leta 2022 v starostni kategoriji IV. (od 30 do 60 let) sta postala Zoran Jeranko in Peter Čepin Tovornik.
  • Naj prostovoljca leta 2022 v starostni kategoriji V. (nad 60 let) sta postala Anton Mlinarič in Darja Pretner.
V kulturnem programu je na oder ob spremljavi bobna stopilo 10 trobilcev; foto: MCC

Tako kot lansko leto so v atriju pripravili tudi tržnico prostovoljstva, kjer se je predstavilo 11 organizacij: Socio, Hospic, Škofijska Karitas, PGD Babno, potujoča pisarna Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, Europe Direct Savinjska, MCC, Ljudska univerza Celje, Tehnopark Celje, Slovenska vojska ter Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje.