Skupini Kronika in S.A.R.S. sta Celjane popeljali z glasbo do vrelišča (foto, video)


Minulo soboto je v središču Celja prevladovala glasba, saj je Klub študentov občine Celje tudi letos že sedmič zapored priredil tradicionalni koncert Z glasbo do vrelišča. V atriju Mladinskega centra Celje sta za alternativne zvoke poskrbeli skupini Kronika in S.A.R.S., ki sta napolnili prizorišče.

Občinstvu se je najprej predstavila skupina Kronika iz Frankolovega, kjer je ljubezen do glasbe združila pet mladih glasbenih talentov. Ko so le-ti dodobra ogreli množico, je oder zavzela priljubljena skupina S.A.R.S. iz Srbije, ki je temperaturo med občinstvom dvignila do vrelišča. Njihova glasba je kombinacija pop rocka, bluesa, jazza, reggeajea in hip hopa ter etnične srbske glasbe, ki še tako zahtevnega poslušalca ne pusti ravnodušnega. Isto velja tudi za celjsko publiko, člani skupine pa so poudarili, da se vedno znova radi vračajo v knežje mesto, kjer so njihovi oboževalci izjemni. V sklopu svojega stalnega repertoarja so premierno predstavili tudi svojo novo pesem Bojana, v kateri prevladujejo poletni ritmi.

Številčno občinstvo srbke skupine kar ni hotelo spustiti iz odra, vendar pa se je zabava v atriju Mladinskega centra Celje še po koncertu odvijala dolgo v noč. Za nove glasbene ritme je namreč skrbel DJ Lenx, ki je v ambientu pod kostanji poskrbel za zaključek uspešno izvedenega dogodka Z glasbo do vrelišča. Več v spodnji fotogaleriji in videu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=219]

F/T/V: Tina Ožvald