Sobotna pustna povorka učencev in učiteljev OŠ Lava (foto in video)


Na pustno soboto dopoldne so učenci in učitelji OŠ Lava v središču Celja pripravili tradicionalno pustno povorko. Več kot tristo petdesetim pustnim šemam se je letos pridružilo še petdeset mask Plesne šole Igen, ki so v središču mesta odplesali pravi pustni ples.

Pustna sobota je za učence in učitelje OŠ Lava postala tradicija, ki jo bodo po besedah ravnateljice Marijane Kolenko skušali ohranjati tudi v prihodnje. Vključili so jo celo v letni delovni načrt šole, torej je delovna sobota za vse, poleg tega pa s povorko v mestni četrti Lava in po ulicah mestnega jedra prispevajo delež k dogajanju v Mestni občini Celje. Tudi letos so k povorki povabili starše učencev, ki so zamaskirani in veselega razpoloženja za nekaj ur skupaj z otroci stopili v norčavi svet pusta.

Pri celjski tržnici je povorka s petjem preganjala zimo.

Klicanje pomladi in prinašanje pustnega veselja med ljudi se je na ulicah Celja pričelo z zbiranjem na Trgu celjskih knezov že okoli desete dopoldne. Malce pred pol enajsto je povorka krenila izpred Narodnega doma po Gledališki ulici, nato zavila na Linhartovo ulico in se pri celjski tržnici ustavila ter s petjem in veseljem mimoidoče spomnila, da počasi prihaja pomlad. Pot je povorka nadaljevala vse do mestnega središča “Na zvezdi”, kjer so poskrbeli za kratek kulturni program, ki ga je popestrila tudi harmonika. Svoje plesno znanje pa so tam pokazali plesalci Plesne šole Igen.

Po končanem programu se je povorka sprehodila do Mestne občine Celje, od tam pa krenila nazaj v šolo na Lavi.

Plesalci Plesne šole Igen so Celjane navdušili s plesom.

Za vas smo pripravili galerijo fotografij sobotnega dogajanja, ki si jo lahko ogledate spodaj. Prav tako pa vabljeni k o ogledu video prispevka, v katerem boste izvedeli več podrobnosti o tradicionalni pustni povorki, ki jo že šesto leto pripravljajo na OŠ Lava. O slednjem je spregovorila ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko.

[simpleviewer width=100% height=700 id=132]

v/t/f: Egon Horvat