Šola za starše v Osrednji knjižnici Celje: Pasti odraščanja s telefonom, računalnikom, internetom (video)


sola_za_starse_tacol_1V torek, 20. januarja, je v prostorih celjske osrednje knjižnice potekalo tretje v ciklu predavanj za starše.  Alenka Tacol, univ. dipl. psihologinja, je tokrat predavala na temo Pasti odraščanja s telefonom, računalnikom, internetom.

V t.i. digitalni dobi je vzgoja otrok tako za starše kot učitelje in vzgojitelje nov izziv. Odraščanje s pametnimi telefoni, računalniki in internetom, prinaša določene prednosti, seveda pa na otroke prežijo tudi številne slabosti in nevarnosti. Ob tem se sprašujemo, ali starši vedo, kakšne vsebine na spletu spremljajo otroci in koliko časa dnevno?

Splošno velja, da si danes težko predstavljamo življenje brez sodobne tehnologije. Slednja lahko zelo olajša življenje, zagotovo pa skriva številne pasti in nevarnosti, ki jih tako starši kot otroci skorajda ne morejo predvideti. Uporaba računalnika, interneta in mobilne telefonije, je zelo razširjena in priljubljena v vseh generacijah. V največji nevarnosti so tako najmlajši, otroci in mladostniki, ki se hitro ujamejo v skrite pasti sodobne tehnologije.

sola_za_starse_tacol_2

Psihologinja Alenka Tacol je prepričana, da so prav starši in učitelji tisti, ki so prvi poklicani, da spregledajo negativne vplive računalnika in interneta na odraščanje otrok in mladostnikov. Kako se najbolje spoprijeti s težavami, lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku. V prvem lahko prisluhnete insetrom predavanja.

Celotno predavanje:

v/t/f: eH

polsi-wellness-klik