Šolski center Celje skozi izzive

29. 09. 2021 06:20

Varjenje na simulatorju, nastopanje pred kamero, menjavanje pnevmatike na avtomobilu, peka palačink, tekmovanje na smučeh, ločevanje odpadkov, zabijanje žebljev, sestava računalniškega algoritma, izdelava kreme za roke, kviz o poznavanju šolske knjižnice je le nekaj izzivov, pred katere so bili postavljeni dijaki Šolskega centra Celje na dogodku Barve ŠCC – Šolski center Celje se predstavi. Z reševanjem izzivov so udeleženci spoznali, s kakšnimi vsebinami in izzivi se srečujejo njihovi vrstniki, ki se ravno tako izobražujejo na centru.

Več kot 700 dijakinj in dijakov Šolskega centra Celje ter obiskovalcev šol iz okolice je v petek, 24. 9. 2021 spoznavalo programe in poklice, za katere izobražuje vseh sedem enot enega največjih šolskih centrov v Sloveniji. Šolski atrij je tako za en dan zaživel v vseh barvah, ki predstavljajo Šolski center Celje.

Šolski center Celje združuje gimnazijo, štiri poklicno-strokovne šole, višjo strokovno šolo in enoto izobraževanja odraslih. Na centru se tako izvajajo številni in raznoliki programi izobraževanja, v katere je vključenih več kot 3000 učečih se. Sicer združeni pod isto streho, a ločeni po šolah, so tako dobili priložnost, da se povežejo z dijaki ostalih šol, ustvarijo medsebojno vez in krepijo občutek skupinske pripadnosti. S poudarkom na pomembnosti učenja v vseh starostnih obdobjih so hkrati obeležili 10-letnico sodelovanja v projektu Tedni vseživljenjskega učenja 2021, ki ga koordinira Andragoški center Slovenije.

Ker se na ŠCC zavedajo, da skupaj zmoremo več, so k sodelovanju povabili tudi nekatere šole iz lokalnega okolja. K pestrosti dogajanja so tako prispevali tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje ter Skupnost višjih strokovnih šol, na stojnicah v atriju pa so se ustavili tudi učenci Osnovne šole Glazija. Med udeležence smo ob zaključku reševanja izzivov razdelili več kot 1.400 simboličnih nagrad 17 sponzorjev in partnerjev, s katerimi Šolski center Celje tudi sicer uspešno sodeluje.

Petkovo dogajanje na centru je bilo tako zaznamovano s pridobivanjem novih znanj, spoznavanjem vrstnikov, z zabavo in odlično glasbo v izvedbi glasbenikov Šolskega centra Celje. Med sprehodom mimo stojnic je bilo tako večkrat slišali stavek: »Škoda, da ni tako vsak petek!«

Dogodek je organiziral Medpodjetniški izobraževalni center Šolskega centra Celje. Več na: http://sc-celje.si in https://www.facebook.com/mic.sccelje.

M.R.J., foto: ŠC Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,813 seconds.