Španski dan na Kajuhu

09. 11. 2017 19:00

Na pobudo Tima Krhlanka, predsednika dijaške skupnosti, se je v petek, 27. 10., na I. gimnaziji v Celju zgodil španski dan – z namenom, da bi dijakom podrobneje predstavili špansko glasbo, jezik, kulturo in jedi.

Na I. gimnaziji v Celju se španščine, kot drugi tuji jezik, uči veliko dijakov. Hkrati pa je španščina tudi tretji najbolj razširjeni jezik po svetu, zato je potrebno tudi zavedanje o pomembnosti španskega jezika in njihove kulture.

Za slednje je bilo na ta dan tudi na šoli več kot odlično poskrbljeno. Med odmori so dijaki namreč poslušali in se vrteli v ritmih španske glasbe, ekipa šolskega radia pa je naredila intervju z njihovo špansko lektorico Yaniko Potočnik, ki je dijake naučila tudi nekaj uporabnih stavkov v španščini.

Da je španski dan na I. gimnaziji v Celju minil ‘v stilu’ so šolski glasbeniki priredili dva koncerta, za malico pa so bili dijaki postreženi s pravo špansko paello (rižoto) s piščancem.

In kaj so o španskem dnevu povedali dijaki?

Španski dan se mi je zdel zelo zanimiv, saj smo imeli popestritev med odmori in super koncert pred malico.” (Maja Kranjčič, 1. e)

Ta dan se mi je zdel super. Najprej nisem ravno vedela, kaj naj pričakujem, ko pa so začeli vrteti pesmi po šolskem radiu, sem takoj vedela, da so s tem dnevom res zadeli in nas še lepše popeljali v težko pričakovane počitnice. Lahko smo ponosni na naše kajuhovce in taki dnevi prikažejo, da smo res vsestranska šola.”  (Emma Roter, 1. d)

Meni je bilo super. Zelo okusna je bila mlečna karamela in super izveden koncert naših glasbenikov na hodniku.” (Staš Kocijančič, 3. g)

Foto: Jakob Lekše in Juš Poberžnik; Tekst: Ona Kotnik

celjanka-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,456 seconds.