Sprejem za 63 naj celjskih učencev


V Narodnem domu je bil danes tradicionalni županov sprejem najuspešnejših osnovnošolcev in učencev Glasbene šole Celje. Bojan Šrot je tokrat sprejel 63 mladih.

najboljsi_ucenci_2018_nastopTo so tisti nadebudneži, ki so na področju znanja, kulturnega poustvarjanja, raziskovalnih dejavnosti in športa dosegli izjemne uspehe. Podelil jim je priznanja in spominsko darilo, knjigo Duša slovenska. Slednje verjetno tudi zato, ker se nove generacije osnovnošolcev razmeroma hitro srečajo z digitalno tehnologijo in vse več uporabljajo sodobne načine komuniciranja. Nove tehnologije še nikoli doslej niso tako močno vplivale na razvoj družbenih sprememb in spreminjale navade ljudi.

najboljsi_ucenci_2018_podelitvePriznanja jim je tudi letos podelil župan Mestne občine Celje, Bojan Šrot, ki je pohvalil njihova prizadevanja, vnemo po raziskovanju ter vsem trudu, ki so ga vložili v šolanje in prostočasne dejavnosti. Med drugim je dejal: »Najbolj od vsega vam želim, da bi vse, kar vam je dano, vse, kar ta svet ponuja, znali in si upali izkoristiti. Sanjajte, raziskujte, občudujte, opazujte naravo in hodite po svetu z odprtimi očmi in pomagajte, kadar kdo potrebuje pomoč. Izkoristite ta čudoviti čas, ki je pred vami. Ves svet, vse življenje imate na dlani, s svojimi odločitvami lahko usmerjate svojo življenjsko pot, zato izbirajte modro in bodite samozavestni.«

Program sprejema najuspešnejših osnovnošolcev vsako leto pripravi ena izmed 11 osvnovih šol v občini. Letos  ga je oblikovala I. osnovna šola Celje.

*foto: Andraž Purg

dalmatinski-vecer-klik