SŠKER ŠCC: Prvič podelili zlate vektorje


 V torek, 20. 6. 2017, je v Narodnem domu v Celju  potekala slavnostna podelitev priznanj in diplom najuspešnejšim dijakom Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Šolskega centra Celje. Prireditev so avtorji, dijaki, člani projektne skupine Ustvarjajmo v timu, in mentorici, dr. Tanja Jelenko in Irena Sojč, poimenovali Zlati vektor.

zlati_vektor_2017_nastopNajprej o domovini

Rdeča nit prireditve, ki je potekala tudi v znamenju praznovanja dneva državnosti, je bila misel o pozitivni umerjenosti naprej, k novim ciljem. Kulturni program se je začel z Župančičevimi mislimi o domovini, ki lahko v nas razširi svoje moje in s citatom Cicera, da je domovina tam, kjer je človeku dobro. Skozi prireditev je odzvanjala ideja o tem, da moramo v naši domovini  graditi harmonijo,  da bomo v njej polno zaživeli in bomo mladim vzbujali zavest, da se je vredno truditi in se odmikati od povprečja k višjim dosežkom, tudi takim, ki so bili nagrajeni s priznanji in diplomami na tej prireditvi. Mladi imajo namreč dovolj »očetov razprtij«, kot je bilo povedano s Prešernovimi besedami, živeti želijo povezano, tukaj in zdaj in s pogledom usmerjenim naprej, kot je bilo poudarjeno v zaključku prireditve.

Zlati vektor za izjemne dosežke

Letos so bili na sicer že tradicionalni prireditvi ob podelitvi priznanj in diplom še posebej izpostavljeni dosežki dijakov zaključnih letnikov s področja znanosti, umetnosti in športa. Prvič pa je bila podeljena tudi plaketa zlati vektor za izjemne dosežke; plaketo sta prejela  Blaž Zdolšek in Andraž Pušnik, vzorna dijaka, ki sta se izkazala z odličnim šolskim uspehom v vseh štirih letih šolanja; z delom in dosežki na različnih področjih pa sta močno zaznamovala utrip na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo in šolo predstavljala tudi širše, v slovenskem prostoru.

Prireditev je popestrila glasba, ki so jo izvedli glasbeni gostje, predvsem dijaki Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, ki se jim je pridružila dr. Anita Laznik, pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar.

dr. Tanja Jelenko

sola-voznje-polsi-klik