Štimung fest 2012: Štimung žur za mlade (foto)


Sinoči je ob Šmartinskem jezeru pri Celju potekal Štimung žur za mlade, dogodek, ki je del tridnevne prireditve Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2012. Že prvi dan festa je dogodek obiskala večtisočglava množica, ki se je zabavala do zgodnjih jutranjih ur.

Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2012 je glasbeno-družabni dogodek z narodno-zabavnimi ansambli in letos prvič s Štimung žurom za mlade. Organizator dogodka, Zavod Celeia Celje, tudi v letošnjem letu ohranja osnovni namen celotnega dogodka, ki še naprej ostaja predstavitev kakovostnih glasbenikov in glasbenih skupin, ki delujejo na področju narodno-zabavne glasbe v Sloveniji in tujini, v sinergiji z vrsto zanimivih in dinamičnih spremljevalnih dogodkov, ki bodo potekali oba prireditvena dneva.

Štimung žur za mlade so malo po 21. uri odprli 6pack Čukur in Big Band Vox, sledili so mu Pero Lovšina & Legala Kriminala, Radiostorm, Elvis Jackson in Rock Partyzani. Iz ure v uro se je število obiskovalcev večalo, ob vrhuncu dogodka, ki so ga pripravili Elvis Jackson jih je bilo po grobih ocenah med pet in šest tisoč.  Presenečenje večera je bil nastop Zorana Zorka, ki je pred slabim tednom podrl Guinnessov rekord v neprekinjenem igranju na harmoniko. Skupaj s Perotom Lovšinom & Legala Kriminala je na odru dokazal, da je mojster harmonike, ki mu trenutno ni para.

Radiostorm so se na odru odlično znašli.

Posebej velja pohvaliti vse bolj uveljavljeno skupino Radiostorm, ki je kot predskupina Elvis Jackson prvič nastopila pred tako številno množico, slednja jih je nagradila z ogromnim aplavzom.

Danes in jutri bodo lahko obiskovalci na pokritem prireditvenem prostoru uživali v nastopih odličnih skupin narodno-zabavne glasbe iz Slovenije in tujine. Vstop na prireditev je vse tri dni brezplačen, na prireditev bodo vozili tudi brezplačni avtobusi (Mercator center Celje, gostilna Medved Nova vas), zagotovljena so brezplačna parkirišča (Mercator center Celje, cerkev sv. Duha Nova vas).

Večtisočglava množica se je zabavala ob Šmartinskem jezeru na Štimung žuru za mlade 2012

Program Štimung festa 2012 si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

Vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij, ki smo jih posneli na Štimung žuru za mlade 2012.

[simpleviewer width=100% height=700 id=241]

f/t: Egon Horvat