Mladi v sklopu mladinskih taborov tokrat tudi na Celjskem pomagajo ljudem pri domačih opravilih

12. 08. 2022 06:00

Summerjob je prostovoljni delovni tabor za mlade, ki zbira mlade, stare osemnajst let in več. Začetki tabora segajo v leto 2014, ko je bil prvi organiziran v Planini pri Rakeku. Letos tako tabor poteka že osmo leto, prostovoljci pa so prostovoljci pomagali tudi na Celjskem, v Žalcu in Preboldu.

Namen tabora je odgovarjati na konkretne potrebe ljudi. Mladi zato za en teden ponudijo svoje roke in pomagajo tistim, ki sami zaradi fizičnih omejitev ali socialno-ekonomske stiske sami ne zmorejo postoriti dela doma in v okolici.

Te dni se tabor nahaja v občini Prebold, kjer prostovoljci na več kot desetih deloviščih pomagajo ljudem s čiščenjem njihovih domov, beljenjem, obnavljanjem in z urejanjem vrtov. “A Summerjob je več kot to, naš namen je predvsem gradnja odnosov z delodajalci, saj ob tem drug drugemu podarjamo nesebično medsebojno ljubezen in jim vlivamo upanje, da je vredno živeti tudi v takrat, ko se sami ne zmoremo veseliti življenja,” pove Patricija Žižek iz ekipe Summerjob.

Na delu v Preboldu bodo štiri dni, tabor pa se bo 13. avgusta zaključil z druženjem vseh, torej mladih, ki bodo delali, tistih, ki jim bodo pomagali, lokalnih podpornikov in donatorjev.

“Summerjob je do sedaj vedno obrodil obilo sadov – ne zgolj teh, ki jih lahko opazimo z očmi. Najpomembnejši sad so topli odnosi, ki marsikomu povrnejo dostojanstva in mu vlijejo upanja v boljši svet,” zaključi Patricija Žižek.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,852 seconds.