Teden solidarnosti na Šolskem centru Celje: Skupaj za pomoč in sočutje


Šolski center Celje je minuli teden zaznamoval Teden solidarnosti, ki je združil zaposlene in dijake v prizadevanju za širjenje solidarnosti, predvsem pa za pomoč tistim, ki so jih nedavne katastrofalne poplave prizadele. V okviru tega tedna se je vseh pet šol Šolskega centra Celje trudilo narediti nekaj pozitivnega za svojo skupnost in širše.

Nedavne poplave so prizadele številne posameznike, med njimi tudi dijake in zaposlene na Šolskem centru Celje. V duhu solidarnosti so organizirali različne dogodke, ki so spodbujali sočutje in pomoč v vseh smereh. Dijaki so zbirali igrače za Vrtec Mozirje ter knjige in denar za tiste, ki so se znašli v stiski.

Špela Kumer, mag. Natalija Plemenitaš Fuchs in Milan Ninić (Foto: ŠC Celje, SŠ KER/Facebook)

Poleg tega so imeli priložnost prisluhniti zanimivemu pogovoru s predsednikom Humanitarnega društva Enostavno pomagam, Milanom Ninićem, in vodjo celjske izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, mag. Natalijo Plemenitaš Fuchs.

Teden je vrhunec doživel s tradicionalnim celodnevnim dogodkom, ki se je odvil v atriju ŠC Celje. Na njem so se vse šole barvitega šolskega centra predstavile z aktivnostmi, povezanimi s solidarnostjo. Med temi so bila tudi vprašanja aktivnega državljanstva, pletenje zapestnic, analiza vode, vpletanje barvnih kitk, poimenovanje gradbeniškega orodja in osvetlitev dejavnosti Evropske unije. Prireditev Barve ŠCC je popestril tudi pester kulturni program.

Dogodka Barve ŠCC se je udeležil tudi direktor ŠCC Mojmir Klovar. (Foto: Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja/Facebook)

S temi prizadevanji so dijaki in zaposleni na Šolskem centru Celje pokazali, kako pomembno je združevanje v težkih časih ter kako lahko solidarnost in pomoč resnično naredita razliko v življenju tistih, ki so prizadeti. Dogodki so služili kot odličen zgled, kako lahko skupnost združi moči in ustvari pozitiven vpliv na svoje okolje.