Tradicionalni 14. frankofonski dan v Celju potekal sproščeno in zabavno (video)


Zmagovalna skupina iz gimnazije Nova Gorica
Zmagovalna skupina iz gimnazije Nova Gorica

Že 14. leto zapored celjsko ljudsko gledališče gosti frankofonski dan. Zastopajo ga tako učenci kot tudi dijaki in študentje s svojimi predstavami v francoskem jeziku. Poleg francoskih učencev je Celje obiskalo kar nekaj gostov iz Francije.

Priložnost, da znanje francoskega jezika pokažejo izven šole, je izkoristilo kar nekaj pridnih učencev francoščine. Očarali so nas tako študentje iz Filozofske fakultete v Ljublani, ki so se predstavili s kratko zahtevnejšo predstavo, kot tudi dijaki, katerih nastopi so bili v večini glasbeno obarvani. Frankofonski dan tudi v letošnjem letu ni potekal brez nepogrešljivih pesmi Edith Piaf. Na koncu pa so nas v smeh in s plesom na oder popeljali tudi učenci osnovne šole, ki so kar presenetili s svojim dobrim znanjem težkega tujega jezika.

Za delo, so najboljšim, po mnenju žirije, bile dodeljene tudi štiri enakovredne nagrade. Te so za svojo predstavo dobile skupine iz Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Poljane in Šolskega centra Lava Celje. Za svoj glasbeni nastop pa Gimnazija iz Nove Gorice, ki je novico sprejela z vzhičenim navdušenjem.

V dodanem video prispevku lahko prisluhnete predvsem romantičnim glasbenim odlomkom iz celjskega gledališča.