Učenci OŠ Frana Kranjca dobili obisk iz ZDA


Minuli četrtek so učence OŠ Frana Kranjca v Celju obiskali Američani. Ti so jim pripravili različne delavnice v povezavi z glasbo, športom in plesom. Mlajše učence so obiskali v razredih, ostali pa so imeli delavnice.

Učenci so od obiska odnesli veliko novega znanja, poleg tega pa so vseskozi vadili še angleški jezik.

“Igrali smo zanimivo igro s košaro in žogo, ki se imenuje bucketball. V glasbeni delavnici smo se naučili pesem. Zelo smo se zabavali in upamo, da nas bodo še kdaj obiskali.” so si bili enotni celjski učenci.

In kako so dan doživeli Američani?

Brooke Stevens “Naš dogodek na OŠ Frana Kranjca je bil neverjeten. Res smo uživali v priložnosti, da lahko govorimo z učenci vseh razredov. Vsi so sodelovali in zdelo se je, da so zelo zainteresirani za pogovor v angleščini. Rade volje bi prišli še kdaj. Hvala, da ste nam dali priložnost.”

Gwynne Gardner “Res sem uživala, da sem bila lahko za en dan učiteljica in sem učila glasbo. Vsi so bili tako dobrovoljni in so nas toplo sprejeli. Lepo je bilo videti, kako vznemirjeni so bili, da smo prišli. Hvaležna sem za priložnost, da sem spoznala del slovenske mladine.”

Johnny Stevens “Največji dogodek zame je bil videti stopnjo razvoja vsakega razreda. Otroci so bili živahni in zabavno jim je bilo gibanje. Užival sem v poučevanju novih iger in glasbe skozi angleščino. Veselim se nadaljnjega sodelovanja in podpore učiteljev ter osebja šole.”

americani-kolaz

Ž&A, foto: OŠ Frana Kranjca