Učenci OŠ Lava Celje z “Velikim pomladnim koncertom s humanitarno noto” navdušili prisotne (foto in video)

25. 04. 2012 13:14

Četrto aprilsko nedeljo je v Celjskem domu potekal veliki pomladni koncert “Prebujanje pomladi in upanja”, namenjen humanitarni dejavnosti, zbiranju sredstev za enake možnosti otrok. Koncert je minil v znamenju izvrstnih glasbenikov in programa, slednjega so v celoti oblikovali in vodili učenci OŠ Lava.

Na tradicionalni pomladanski koncert s humanitarno noto, ki so ga zaposleni in učenci OŠ Lava pripravili že tretjič, so se poleg dveh pevskih zborov OŠ Lava (Otroški in Mladinski pevski zbor OŠ Lava) ter posameznih izvrstnih glasbenic in pevk OŠ Lava z veseljem odzvali tudi znani glasbeniki, ki slovensko glasbeno sceno oblikujejo že vrsto let. Na odru smo tako videli in slišali Adija Smolarja, Moniko Pučelj, ansambel Pogum in Prifarske muzikante, ki so prireditev tudi zaključili.

Ob vsem tem velja omeniti tudi izvrstni povezovalki programa Anito Čerčnik in Elizabeto Stermecki, ki sta s preprostostjo, z igrivim in zabavnim nastopom popestrili dogajanje na odru med pripravami glasbenih gostov. Pokazali sta velik talent vodenja velikih prireditev, ob tem pa tudi ostale atribute, kot npr. plesne korake.

Prisotni so uživali v glasbi in programu, ki so ga pripravili učenci OŠ Lava.

Tik pred zaključkom koncerta je na oder stopila vedno energična ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko, ki se je zahvalila vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi prireditve: “Namreč nas vodi eno načelo – načelo, da za to, kar darujete, tudi veliko dobite. Upam, da ste danes vsi dobili veliko in da vam ni žal, da ste si v vremensko muhastem aprilskem nedeljskem popoldnevu polepšali vaša srca.”

Ob tem je Kolenkova izpostavila pomen scene ob odru in na njem, ki je tematsko sovpadla z dnevom Zemlje, ki smo ga obeležili ravno na dan pomladnega koncerta. “Ker pa je človek najpomembnejši člen vsega tega, bom zaključila z mislijo; Danes ste podali roko, danes ste podarili tudi košček srca vsem tistim našim otrokom, ki jim bomo lahko pomagali, da bodo tudi to leto imeli enake možnosti. In samo to nas pravzaprav vodi skozi ta koncert.”

Prisotni so skupaj s Prifarskimi muzikanti zapeli zadnjo pesem.

Vabimo vas k ogledu izjave ravnateljice Marijane Kolenko, ki jo je podala po zaključku prireditve, prav tako pa vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na prireditvi.

[simpleviewer width=100% height=700 id=174]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 2,072 seconds.